JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Myndighetene har stengt deler av Hyundai Heavy Industries i Ulsan

Nå har tre nye arbeidere dødd på Hyundai Heavy Industries

Tre dødsfall på en uke førte til at verftet som bygger ut Aasta Hansteen-plattformen har blitt stengt.
Statoils Aasta Hansteen-plattform er under bygging på Hyundai-verftet i Sør-Korea.

Statoils Aasta Hansteen-plattform er under bygging på Hyundai-verftet i Sør-Korea.

Statoil ASA

torgny@lomedia.no

Det sørkoreanske verftet som bygger plattformen til Aasta Hansteen-feltet er delvis stengt på grunn av mange dødsfall blant arbeiderne, melder Teknisk Ukeblad.

På en uke i april omkom tre arbeidere ved verftet. Det er årsaken til at de sørkoreanske myndighetene har stengt deler av verftet Hyundai Heavy Industries (HHI). En av ulykkene skjedde ifølge The Korean Times da en arbeider kom i klem med en gaffeltruck. De to andre ble drept i to forskjellige ulykker med gravemaskiner.

Dette skriver Teknisk Ukeblad

Statsministerbesøk

Da statsminister Erna Solberg besøkte Sør-Korea tidligere i april var det nettopp dette verftet hun besøkte.

Verftet var med å bygge ut Goliat-plattformen som er satt i drift i disse dager. Denne utbyggingen ble to år forsinket og hadde en overskridelse på 50 prosent. Nå er det altså Aasta Hansteen-plattformen som skal bygges ved Hyundai-verftet. Dette feltet, som er et gassfelt, skal være satt i drift i første halvdel av 2018.

Dødsfall i arbeidslivet i Norge

«Worst Manslaughter»

I en kommentar fra Kim Moon-ju, pressetalsmann for HHI til Teknisk Ukeblad fra verftet heter det:

«Vi beklager dypt og er svært lei oss for tapet av fem arbeidere i år. Vi gir vår dypeste kondolanser til familiene som har mistet sine kjære. Vi tar disse hendelsene svært alvorlig og vil gjøre hva vi kan for å hindre dette fra å skje igjen. Vi kommer til å konsentrere alle våre ressurser mot å gjøre arbeidsplassen vår tryggere.»

Dette er ikke første gang det er dødsulykker på HHI. Under byggingen av Goliat-plattformen omkom tre arbeidere. I 2014 ble verftet kåret til «Worst Manslaughter» av blant annet koreansk LO, Korean Federation of Trade Unions, skriver TU.

Presisering: Vi skreiv 22.4.16 at arbeiderne omkom under arbeid med den norske oljeplattformen Aasta Hansteen. Dette medfører ikke riktighet. De omkom under annet arbeid på verftet.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse