JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vekterne i Norden samarbeider

Nordisk vekterkonferanse er et samarbeid mellom Norge, Sverige, Danmark og Finland. Konferansen avvikles annethvert år, og stedet rulleres mellom landene. I år var konferansen på Långvik Hotell, ved Helsinki i Finland.
Den norske delegasjonen: Fra venstre ser vi Janita Blomvik, John Anders Hagen, Hilde Thue, Geir Merkesdal, Knut Johannes Berg, Gunnar Bentehaugen, Terje Mikkelsen og Ole Morten Karlsen.

Den norske delegasjonen: Fra venstre ser vi Janita Blomvik, John Anders Hagen, Hilde Thue, Geir Merkesdal, Knut Johannes Berg, Gunnar Bentehaugen, Terje Mikkelsen og Ole Morten Karlsen.

Hilde Thue

Konferansens hovedmål er å utvikle det nordiske samarbeidet, ved å samkjøre de nordiske landene i forhold til standarden på de sikkerhetstjenestene vi leverer. Samtidig som vi holder fokuset for hvilke nye og alternative oppgaver som kan bli en del av vår hverdag i fremtiden.

Når vi møtes på Nordisk vekterkonferanse utveksler vi informasjon og erfaringer.

Utdanning og Airport Security

Fra Norge deltok åtte tillitsvalgte på konferansen i Finland. Vi hadde forskjellige tema på konferansen, og land bidro med egne presentasjoner. Arbeidsdagene var inndelt i forskjellige temaseksjoner hvor hvert land presenterte sine utfordringer.

Den første dagen var det statusrapporter fra hvert enkelt land. Den andre dagen hadde vi besøk av representanter fra både fra UNI Europa og UNI Global, så her ble fokuset lagt på UNI’srolle i Europa. Vi diskuterte EU og hvordan de nordiske landene jobber for å heve utdanningsnivået for de andre landene utenfor Norden tilnærmet vårt nivå. Konferansen satte og stor fokus på Airport Security hvor en hadde innlegg fra sikkerhetssjefen ved København Lufthavn, Kastrup. De forskjellige land belyste og egne utfordringer som press på sikkerhet i forhold til økt passasjermengder, tekniske løsninger og hyppige endringer i arbeidstider. Det ble under konferansen bestemt at en etablerer et eget samarbeid i Airport Security seksjonen i fremtidige konferanser.

Passkontroll og fangetransport

Den tredje og siste dagen hadde vi dagsbesøk av arbeidsgiverrepresentanter fra alle land. Denne dagen brukte vi til de normale vakttjenesters grenseoppgang opp mot politiets tjenester. Vi var innom oppgaver som passkontroll, fangetransport og samarbeidsveilederen som er laget mellom vaktbransjen og Politiet i Oslo. Vår egen Runar Karlsen som er fagsjef for vakt og sikkerhet i NHO Service presenterte dette arbeidet fra Norge.

Suveren 2. plass

Selv om konferansen er hardt arbeid så må vi sette av tid til litt uhøytidelig konkurranse. Det er fast tradisjon å arrangere landskamp, så i Finnland ble vi utfordret til Stand Up Padling. Hvert land måtte stille med to personer som da skulle padle om kapp på innsjøen ved hotellet. Vi sendte selvfølgelig våre «sterkeste» menn i kamp, Terje Mikkelsen og Knut Johannes Berg. De tok en suveren 2. plass, men danket ut de andre i kostyme.

Stilvinnere: Terje Mikkelsen (til venstre) og Knut Johannes Berg vant konkurransen i stående padling stilmessig. Over målstreken kom de på en suveren 2. plass.

Stilvinnere: Terje Mikkelsen (til venstre) og Knut Johannes Berg vant konkurransen i stående padling stilmessig. Over målstreken kom de på en suveren 2. plass.

Hilde Thue

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse