JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

130 studenter økte lønna med NTLs hjelp

Kjetil Bugge Kristoffersen fikk økt lønna for seg selv og 130 andre gruppelærere med NTLs hjelp.
mer lønn: Kjetil Bugge Kristoffersen, student ved UiO og hjelpelærer ved Institutt for informatikk.

mer lønn: Kjetil Bugge Kristoffersen, student ved UiO og hjelpelærer ved Institutt for informatikk.

May Berg

may.berg@lomedia.no

Kjetil Bugge Kristoffersen (22) ble dagens helt på gruppelærerseminaret, da medstudentene hørte at han hadde æren for at de rykket opp fire lønnstrinn uten videre. Han er tredjeårsstudent på Institutt for informatikk, og har siden jul vært gruppelærer ved siden av studiene. Kristoffersen meldte seg inn i NTL i fjor sommer, hovedsakelig på grunn av den gode forsikringsordningen.

Nå viste det seg likevel at han raskt fikk bruk for fagforeningsmedlemskapet.

– Jeg snakket med venner om lønna, og alle syntes den var dårlig. Derfor bestemte meg meg for å sjekke litt før jeg undertegnet arbeidskontrakten, sier Kristoffersen.

Feil lønnsplassering

Han holdt på å drukne i lønnsrammer, stillingkoder og lønnstrinn, men fant i hvert fall ut at beskrivelsen av stillingskode 1018 (vitenskapelig assistent), som stillingen hans var plassert i, stemte dårlig med arbeidsoppgavene hans.

Kristoffersen gikk grundig til verks, og fant ut at oppgavene hans samsvarte bedre med stillingskode 1424 «undervisningspersonell uten pedagogisk utdanning». Deretter tok han opp saken med NTL, som sitter med tariffavtalen til gruppelærerne.

Som midlertidig ansatt, syntes Kristoffersen at det var betryggende å ha en fagforening i ryggen når han tok opp saken.

– Universitetet trenger ikke engang gi en begrunnelse for å la være å fornye kontrakten med en midlertidig ansatt, påpeker han.

Glad ledelsen ordnet opp

– Vi er veldig glad for at ledelsen ved Institutt for informatikk tok grep og ordnet opp med en gang vi tok opp saken, sier Ellen Dalen, hovedtillitsvalgt for NTL ved Universitetet i Oslo. Hun skryter av sjefen til Kjetil, Narve Trædal, for å ha opptrådt seriøst og fulgt regelverket.

– Selv om regelverket er klart, er det ikke alltid like enkelt å ordne opp i slike saker, sier hun.

Hun mistenker at dette er en av mange lignende saker ved UiO, og lover at NTL skal sørge for at UiO rydder opp.

– Denne saker viser at studenter og andre unge arbeidstakere som har en løs tilknytning til arbeidslivet, trenger å organisere seg. Er de ikke organisert, greier ikke vi som tillitsvalgte å gjøre noe med saken deres. I denne saken ordnet Kjetil opp for seg og mange kolleger. De skal ikke bare takke ham, men gå og organisere seg, sier Dalen.

Hun påpeker at NTL nå satser kraftig på studenter og unge arbeidstakere gjennom NTL Ung, og regner med at å utvikle en arbeidslivspolitikk for unge som jobber deltid og i midlertidige stillinger vil være en sentral arbeidsoppgave for NTL Ung framover.

Kristoffersen ser han fram til at etableringen av NTL Ung skal gi ungdomsarbeidet mer vind i seilene. Selv har han planer om å rekruttere nye NTL-medlemmer blant gruppelærerne.

De skal ikke bare takke ham, men gå og organisere seg.

Ellen Dalen, hovedtillitsvalgt for NTL ved Universitetet i Oslo

Annonse
Annonse