JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Professor bestrider generasjonskløft i arbeidslivet

Andre generasjoner skylder derimot kanskje millennials-generasjonen en takk, mener BI-professor Bård Kuvaas.
UNGDOMMEN NÅ TIL DAGS: Vi får leve med at generasjon Millennials går i rare klær, hører på merkelig musikk og er mer opptatt av sosiale medier enn det vi andre er, skriver professor Bård Kuvaas, som mener generasjoner muligens skylder dem en takk.

UNGDOMMEN NÅ TIL DAGS: Vi får leve med at generasjon Millennials går i rare klær, hører på merkelig musikk og er mer opptatt av sosiale medier enn det vi andre er, skriver professor Bård Kuvaas, som mener generasjoner muligens skylder dem en takk.

Yayimages / Wavebreakmedia

Professor Bård Kuvaas ved Institutt for ledelse og organisasjon bestrider at spriket mellom generasjonene som har vært i arbeid i en god del år og generasjonen som nettopp har entret, eller er i ferd med å entre, arbeidsmarkedet er så stort som det blir påstått.

Les også: Slik forstår du dine yngre kolleger

Aldersvariasjon og ansiennitet

I en kommentar på BIs nettsider skriver han at den såkalte millennials-generasjonen, her definert som dem født etter 80-tallet, riktignok kanskje hører på rar musikk, kler seg pussig og er mer opptatt av sosiale medier enn øvrigheten, men at øvrige påståtte generasjonsforskjeller på arbeidsplassen er oppskrytt.

Jo, det finnes noen forskjeller mellom folk av ulik alder på arbeidsplassen, skriver Kuvaas, men:

– Forskjellene er derimot veldig små, de er ikke systematiske eller gjennomgående, og de kan bedre forklares av variasjoner i alder og ansiennitet enn av generasjonstilhørighet.

Skylder millennials muligens en takk

Kuvaas nevner at Accenture-boss Pierre Nanterme nylig har fortalt Washington Post at en av grunnene til at selskapet har sluttet med prestasjonssamtaler og rangering av ansatte har vært at den nye generasjon arbeidstakere ikke har funnet seg i disse systemene for prestasjonsledelse.

– Han unnlot å kommentere at slike systemer ikke har ført til hverken økt motivasjon, læring eller prestasjoner fra medarbeidere fra andre generasjoner. Hvilke medarbeidere ønsker seg ikke karriere- og utviklingsmuligheter, fleksibilitet, sjefer som bryr seg og tilbakemelding på jobben de gjør, oftere enn én gang i året?, skriver Kuvaas.

– Dersom millennials derimot har bidratt til at giganter som Accenture og andre selskaper blir bedre og mer produktive arbeidsgivere, skylder vi som tilhører andre generasjoner, dem en stor takk.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse