JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Solidaritet på timeplanen

Internasjonal solidaritet sto også på timeplanen på lærlingkonferansen i Fellesforbundet, sammen med HMS og ansvar og plikter for lærlinger.
LÆRLINGER: Siril Monteiro og Joakim Gebhardt sto i spissen og 25 fagområder var representert, da 58 lærlinger, hvorav 10 jenter, deltok på den årlige lærlingkonferansen i Fellesforbundet.

LÆRLINGER: Siril Monteiro og Joakim Gebhardt sto i spissen og 25 fagområder var representert, da 58 lærlinger, hvorav 10 jenter, deltok på den årlige lærlingkonferansen i Fellesforbundet.

Hanne Kullerud Nielsen

hanne@lomedia.no

Siril Monteiro fra Det sentrale ungdomsutvalget (DSU) i Fellesforbundet ble selv engasjert i solidaritetsarbeid da hun deltok på en ungdomskonferanse i regi av Fellesforbundet.

• Se gruppebilde av deltakerne i bildekarusellen

I tillegg til jobben som resepsjonist på et hotell i Trondheim, er hun aktiv i Norsk Folkehjelps lokallag Solidaritetsungdom Nidaros i trønderhovedstaden. Og om et par uker skal hun på delegasjonsreise til Mosambik i Afrika. Men først var hun på den tradisjonelle lærlingkonferansen i Fellesforbundet som ble arrangert på Sørmarka denne uka. Der holdt hun foredrag om arbeidet til Norsk Folkehjelp, hjemme og ute.

Engasjerte unge

– Det er viktig at de unge får lære om hvordan alt henger sammen. Hvordan vi best kan hjelpe folk som har det vanskelig ute ved å hjelpe dem til å klare seg selv, ikke ved å komme med ferdige løsninger eller veldedighet, påpeker Siril Monteiro.

Hun mener det er viktig at unge engasjerer seg både i solidaritetsarbeid og i faglig arbeid. Og der får hun støtte av ungdomssekretær Joakim Gebhardt, som håper forbundet får fram mange flere engasjerte unge framover.

Begge setter sin lit til at landsmøtevedtaket om frikjøpte ungdomssekretærer i de sju administrative distriktskontorene (ADK) i forbundet vil bære frukter.

Unge som «vanlige» tillitsvalgte

– Jeg var 24 år da jeg ble tillitsvalgt, og da møtte jeg ikke mange andre tillitsvalgte på min alder. Men nå ser vi at det blir flere og flere som er aktive ungdomstillitsvalgte, som også blir vanlige tillitsvalgte i klubber og avdelinger i Fellesforbundet, sier Joakim Gebhardt.

Han mener det er viktig for kontinuiteten, fordi mange faller fra på grunn av at de får barn eller bytter jobb når de er rundt 30 år.

Både Gebhardt og Monteiro håper ungdomskvoteringen en dag blir unødvendig, men ser også at endringer skjer fortere når det blir holdt fokus på dem.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse