Den beste starten på dagen
«Norges beste hotellfrokost» er toppidrett, med spionasje på motstanderne og alt som hører med. Og hotellet ved Nidelven vant i 2015, for tiende året på rad.
PÅ PLASS: Servitørene er på plass under hele frokosten. Faouziya Barakat er blant dem, og stolt av mestertittelen.
Erlend Angelo
– Jeg hørte at Britannia var i finalen, så jeg gikk dit for å spise frokost, forteller Øyvind Tiller.
– Den var bra den, men jeg følte meg ikke truet.
Dermed kunne frokostsjefen på Scandic Nidelven fortsette forberedelsene som planlagt. Det innebærer planlegging av mat og drikke, selvfølgelig, og service. Men ikke bare det, de mentale forberedelsene er også viktige.
– Vi snakker om dette som idrettsfolk. «Vi skal vinne», sier vi. Det er høyt fokus på det på hele hotellet, forteller Tiller.
• Opp mot 200 mister jobben når Britannia skal pusses opp
Salgsfremmende
Rica Nidelven ble i fjor til Scandic Nidelven, og deler av staben forsvant. Men frokostsatsingen ble beholdt. Det er god business, ifølge hotelldirektør Kjetil Vassdal.
– Det har en enorm markedsverdi for oss at frokosten vår er kjent, sier han.
– Vi regner med å ha 116.000 overnattingsgjester i år. Og alle spiser jo frokost.
Dermed har Scandic-kjeden latt Nidelven få lov til å fortsette sitt eget konsept.
• Følg FriFagbevegelse på Facebook og Twitter
Service
Og det konseptet er: Mye, god og kortreist mat – og mange servitører.
– Vi har et godt utvalg av det meste, men det er også viktig at vi har et personale som følger med, smiler og hjelper gjestene, forteller frokostsjef Tiller.
Det er ikke lenger vanlig overalt, i en tid med stadig mer effektivisering og selvbetjening. «Service» er også en vesentlig del av kriteriene for prisen for «Norges beste hotellfrokost», og juryen er ikke snau i beskrivelsen av Scandic Nidelven: «Maten er fantastisk og servicen er enestående», skriver den.
Men så var det Britannia, da. I år fikk bykonkurrenten bronseplass, med begrunnelsen: «Kvaliteten i alle ledd er svært høy og servicen er glimrende».
– Vi begynner å føle presset. Alle skal prøve å ta oss, sier frokostsjef Tiller.
Her er det bare å ta en kamp om gangen, og fokusere på arbeidsoppgavene.
• Få vårt nyhetsbrev
Scandic Nidelven
Hotell i Trondheim.
Fikk i år, for tiende år på rad, utmerkelsen «Twinings best breakfast».
Prisen deles ut av Haugen-gruppen, etter besøk på rundt 500 hoteller i Norge.
Dette er en sak fra
Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.
Flere saker
Scandic Nidelven
Hotell i Trondheim.
Fikk i år, for tiende år på rad, utmerkelsen «Twinings best breakfast».
Prisen deles ut av Haugen-gruppen, etter besøk på rundt 500 hoteller i Norge.