JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forbundsleder Leif Sande vil på Stortinget:

Industri Energi flytter landsmøte

Mye tyder på at forbundsleder i Industri Energi, Leif Sande, fra neste år kommer til å møte på Stortinget. Derfor har forbundet vedtatt å flytte landsmøtet et og et halvt år fram i tid.
Sande forlater Industri Energi-skuta for å mønstre på Stortinget. Nå begynner kampen om hvem som skal overta roret etter Sande.

Sande forlater Industri Energi-skuta for å mønstre på Stortinget. Nå begynner kampen om hvem som skal overta roret etter Sande.

Martin Guttormsen Slørdal

ttorgny@lomedia.no

Leif Sande er klar til å kjempe for sikker plass på Arbeiderpartiets liste i Hordaland til stortingsvalget 2017. Nominasjonskomitéen går inn for å sette ham på femte plassen. I dag har Arbeiderpartiet fire representanter, men Hordaland får et ekstra mandat så det skal bare en liten framgang til for Arbeiderpartiet for å sikre Sande stortingsplassen.

Det er allerede vedtatt at han skal gå av som forbundsleder et og et halvt år før tida.

Leif Sande sikter på Stortinget

Tre dagers møte

Men nå har landsstyret vedtatt ikke bare å gjøre et suppleringsvalg på et landsstyremøte, eventuelt et ekstraordinært landsmøte, men kjøre full landsmøteprosess. Selv om det blir et ordinært landsmøte er det kuttet ned med en dag. Et vanlig årsmøte i Industri Energi varer i fire dager, men landsmøte våren 2017 skal bli gjennomført på tre dager.

– Det var bare tre dager ledig i Oslo kongressenter på den tida, forklarer sekretariatssjef Espen Løken i Industri Energi som innrømmer at det kan bli et travelt program på kongressen.

Ungdommelig Industri Energi fyller 10 år

Travel vår

Det kan bli travelt også på andre måter neste vår. Industri Energis landsmøte er fastsatt til 28. til 30 april. En uke etter at landsmøte har sunget sin siste sang og fattet sitt siste vedtak, starter LO-kongressen. LO-kongressen 2017 arrangeres fra 8. til 12. mai.

Industri Energi har årsmøte hvert fjerde år og kommer til å holde dem fast i forkant av LO-kongressen.

– Da kommer vi på kongressen med nye forslag og ferske diskusjoner, forklarer Løken.

• Følg oss på Facebook og Twitter

Alle skal velges

Landsmøtet skal gjennomføres som et ordinært landsmøte. Det vil si at det skal gjennomføres valg på alle plasser inkludert landsstyret.

Løken mener at det er ryddigere å gjennomføre også ledervalget på et ordinært landsmøte. Hvis det hadde vært utnevnt en midlertidig leder etter Sande, ville det vært svært vanskelig å komme utenom vedkommende på det ordinære landsmøtet.

– Hvem kommer til å bli ny leder i forbundet?

– No comments, svarer Løken. Han skal være sekretær for valgkomiteen og vil ikke engang uttale seg om de kandidatene LO-Aktuelt/frifagbevegelse.no allerede har lansert.

Heller ikke Leif Sande vil ha noen mening om hvem som skal overta etter ham.

Aktuelle kandidater

De tre aktuelle kandidatene til å overta etter Leif Sande er LO-sekretær Are Tomasgård, nestleder Frode Alfheim og avdelingsleder for arbeidslivsavdelingen Ommund Stokka.

Industri Energi hjelper arbeidsledige medlemmer

Jon forsikrer seg mot arbeidsløshet

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse