JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sande sier ja til å stille som stortingskandidat for Hordaland Arbeiderparti:

Leif Sande sikter på Stortinget

Leder i LO-forbundet Industri Energi, har sagt ja til å stille som stortingskandidat for Hordaland Arbeiderparti.
Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi er klar for en ny karriere som stortingsrepresentant.

Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi er klar for en ny karriere som stortingsrepresentant.

Knut Viggen

torgny@lomedia.no

Kommunepartiet i Leif Sandes hjemkommune, Lindås, har foreslått den profilerte forbundslederen som kandidat til Stortinget. Førsteplassen på Hordaland Arbeiderpartis liste er ledig etter at Per Rune Henirksen har sagt nei til gjenvalg.

• Følg oss på Facebook

Fagbevegelsen på topp

Henriksen som er utdannet tømrer kom fra jobben som sekretær i LO i Bergen og omland da han ble valgt inn i 2005. Det er derfor ikke helt utelukket at det fortsatt er en fra fagbevegelsen som vil toppe Arbeiderpartiets liste fra Hordaland.

Ungdommelige Industri Energi fyller 10 år

– Vi er svært takknemlige for at Leif Sande stiller seg til rådighet for partiet. Få kjenner forholdene i arbeidslivet og kan nærings- og energipolitikk så godt som han. Han har stor kunnskap om vårt flotte fylke og solid lokalpolitisk erfaring, skriver Lindås Arbeiderparti på sin Facebookside.

Politisk erfaring

– Jeg kan gjøre en god jobb for Arbeiderpartiet på Stortinget. Jeg har lang erfaring fra kommune- og fylkespolitikken, og har tidligere sittet som vara på Stortinget. I alle de år som forbundsleder har jeg engasjert meg sterkt for å sikre et rettferdig arbeidsliv og solide rammevilkår for norsk industri og oljevirksomhet, uttaler Sande til Industri Energis nettside.

Få nyhetsbrevet vårt

Den politiske karrieren Sande her sikter til hadde Sande mens han var medlem av SV. Men uenighet først og fremst i klima- og energispørsmål førte han over til Arbeiderpartiet.

Det virker som om forslaget om Sande på Stortinget ikke kommer helt overraskende på forbundet. For allerede på siden der Sandes kandidatur blir presentert skriver forbundet: «Dersom han får sikker plass på Stortinget, vil forbundet velge ny leder før sommeren 2017.»

Industri Energi hjelper arbeidsledige medlemmer

Arvtaker

Hvem som skal overta etter Sande er på ingen måte avgjort. Men det er tre soleklare kandidater. Det ene er nestleder Frode Alfheim og den andre er Ommund Stokka som leder forbundets arbeidslivsavdeling. Også LO-sekretær Are Tomasgard kan være en aktuellkandidat. I så fall vil det bli en ekstra ledig plass i LO-ledelsen ved vårens kongress.

Ordinært landsmøte for Industri Energi er høsten 2018.

Høyre vil kutte ferieuke for ansatte over 60 år

Frp-forslag om kutt i sykelønna

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse