JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

YS-forbundet Safe med vervekampanje:

Mener Safe prøver å kjøpe opp Industri Energi-medlemmer under streiken

Mens LO-forbundet Industri Energi er i streik prøver YS-forbundet Safe å kjøpe opp medlemmer. Det får Ommund Stokka i Industri Energi til å se rødt.
Ommund Stokka i Industri Energi reagerer kraftig på at YS-forbundet Safes vervekampanje. Han mener kampanjen retter seg mot kollegaer som er i streik.

Ommund Stokka i Industri Energi reagerer kraftig på at YS-forbundet Safes vervekampanje. Han mener kampanjen retter seg mot kollegaer som er i streik.

Atle Espen Helgesen/Industri Energi

torgny@lomedia.no

Boreselskapet Songa er ganske hardt rammet som tredjepart av streiken Industri Energis medlemmer i oljeservicebedriftene er midt oppi. Boreoperasjonene har stanset, og det betyr at borebedriftene permitterer mange av sine ansatte.

Derfor ble det streik i oljeserviceavtalen

I denne situasjonen sender Safe-klubben i Songa ut en epost til sine medlemmer:

«Vi prøver også denne høsten på en liten vervekampanje for å rekruttere flere folk til å bli medlem i SAFE Songa.

Vi legger litt ekstra i potten denne høsten:

De som verver må huske på å skrive navnet og medlemsnummer på verve arket dette for at vi skal kunne betale ut vervepremien til ververen som er kr 1000,- fra SAFE sentralt og Kr 500,- fra SAFE Songa da blir det 1500,- kroner pr person du verver.

Den som blir vervet får en velkomst gave fra SAFE og kan også starte verving i det øyeblikket dokumentasjonen er sendt inn på sin egen person.»

Stokka som er forhandlingsleder og leder for industri Energi tar dette svært ille opp:

– Det vi ser nå er at det skrives et mørkt kapittel i Safes historie. Jeg hadde ikke trodd at de ville bruke streiken til å kjøpe medlemmer, sier han til frifagbevegelse.no.

Mexicanske bølletilstander i olja

– Jeg synes et fagforbund bør bruke kreftene sine til å få mer ut av arbeidsgiverne enn å kjøpe medlemmer fra et forbund som er streik, mener Stokka.

– Det er kanskje uvanlig å bruke kontant betaling i vervepremie, men det er vel lovlig å verve uorganiserte?

– Det er nesten ingen uorganiserte i denne bransjen. Det er nesten bare organiserte så denne kampanjen retter seg mot kolleger som er i streik, forklarer Stokka.

Knut Ness i Safe Songa avdramtiserer det hele og sier til Klassekampen at vervekampanje er noe de kjører hver høst, og at de ikke har noen baktanker.

– Først og fremst retter vi oss mot uorganiserte, men det er et fritt samfunn, så ingen kan nekte dem som har vært med i andre fagforeninger å bli med hos oss, sier Ness til Klassekampen.

• – Permitteringer brukes nå som en dårlig fordekt arbeidskamp

Industri Energi: – Lockout ryddigere enn permitteringer

• Følg oss på Facebook og Twitter

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse