JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Denne gjengen skal lede Norges største arbeidstakerorganisasjon de neste fire årene.

Denne gjengen skal lede Norges største arbeidstakerorganisasjon de neste fire årene.

Håvard Sæbø

Hans-Christian Gabrielsen: – Jeg vil være hele LOs leder

Hans-Christian Gabrielsen ble ikke valgt som LO-leder med akklamasjon, men med trampeklapp.


11.05.2017
12:41
21.08.2023 17:14

helge@lomedia.no

torgny@lomedia.no

hanne@lomedia.no

Delegatene i salen reiste seg til og med før ordstyreren hadde rukket å si navnet hans.

– Tusen, tusen takk. Takk for denne enorme tilliten vi som ny ledelse er gitt. Jeg ser fram til å være hele LOs leder. Jeg er veldig stolt og ydmyk over å være det. Den tilliten dere gir oss, skal vi forvalte på en god måte, sa Gabrielsen etter at den nye ledelsen var valgt.

Han klarte ikke dy seg med en personlig hilsen:

– Nå fatter´n. Nå er jeg sikker på valget.

Så ba han den nye ledelsen komme opp sammen med ham på scenen.

LO-lederen får gratulasjoner av sin far.

LO-lederen får gratulasjoner av sin far.

Håvard Sæbø

Dette er viktigst for LO-lederen

Det viktigste for den nyvalgte LO-lederen, er å få en ny regjering til høsten. Dernest vil han prioritere tre områder:

– Det første er å organisere, øke antall fagorganiserte, og mobilisere for å styrke LOs organisasjon. Det andre er kampen for et anstendig arbeidsliv der faste ansettelser er normen uten sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Det tredje er at vi bygger kompetansesamfunnet. For det er kompetansesporet, ikke lavlønnsporet som kommer til å gjøre Norge konkurransedyktig framover. Det betyr at vi må ha mer læring, mer kunnskap og mer innovasjon, sa Gabrielsen til LO-Aktuelt rett etter valget.

Tre nye fjes i ledelsen

Peggy Hessen Følsvik fra Handel og Kontor ble også valgt med trampeklapp som 1. nestleder.

Roger Haga Heimli fra Fagforbundet det samme som 2. nestleder og Julie Lødrup fra Norsk Tjenestemannslag som 1. sekretær.

De fire andre er varamedlemmer i følgende rekkefølge: Terje O. Olsson fra EL og IT Forbundet, Trude Tinnlund fra Fellesforbundet, Are Tomasgaard fra Industri Energi og Kristin Sæther fra Fagforbundet.

LOs nye leder: Hans-Christian Gabrielsen får klem av ny 1.sekretær Peggy Hessen Følsvik. Terje O. Olsson ved siden av.

LOs nye leder: Hans-Christian Gabrielsen får klem av ny 1.sekretær Peggy Hessen Følsvik. Terje O. Olsson ved siden av.

Tri Nguyen Dinh

Alle sakene fra LO-kongressen

Foreslo å øke antallet i ledelsen

For å løse floken med å vrake Renée Rasmussen som LO-sekretær, ble det foreslått å utvide antall sekretærer med Renée Rasmussen. Det hjalp lite for «opposisjonen». Det var likevel mange røde lapper i været som ville åpne for en plass til henne.

Odd Christian Øverland har ledet valgkomiteens arbeid og fortalte om mange hensyn som må tas.

– LO er summen av 26 medlemsforbund. Det er mange hensyn som skal tas. Vi må finne det laget som samlet sett best vil sette politikken som kongressen har vedtatt ut i livet. Derfor har noen av oss vært nødt til å gå vekk fra egne prioriteringer. Innstillingen vi legger fram er summen av de aktuelle personenes kvaliteter, erfaring og kompetanse. Og hensyn nyttet til tradisjoner, kjønnsfordeling, offentlig og privat sektor, stat, kommune, service, industri, utdanning, alder og geografi. Dette er flere variabler å ta hensyn til enn det er mulig å ivareta.

På grunn av alderen var det ikke mulig å fortsette i LO-ledelsen, verken for Gerd Kristiansen eller Tor-Arne Solbakken.

Gabrielsen i god selskap.

Gabrielsen i god selskap.

Håvard Sæbø

Følg oss på Facebook

Mange støttet Renée

Mange støttet den vrakede LO-sekretæren:

Erna Hagensen, Norsk Arbeidsmandsforbund, tror LO som organisasjon på sikt vil tape, hvis det ikke gis rom for mangfoldet.

Anders Hovind i Musikernes Fellesorganisasjon mente valget til LOs ledelse er et verdivalg. Han reagerte på at de store forbundene i kraft av sin størrelse, brukte makten sin på en slik måte. Er dette en demokratisk organisasjon verdig, spurte han.

– Jeg kaller det et flertallsdiktatur, sa Hovind.

Flere uttalte at det merkes at Fagforbundet og Fellesforbundet har stor makt.

Men forbundsleder i Fagforbundet, Mette Nord, tok de store forbundene i forsvar:

– LO har en god politikk for alle, og de som sitter i ledelsen skal ivareta interessene som er avgjørende for å gjøre LO til en god organisasjon. LO skal favne alle. Og styrken til Fellesforbundet og Fagforbundet er viktig for alle LOs medlemmer. Ikke bare medlemmene til Fellesforbundet og Fagforbundet. Vi representerer 500.000 medlemmer og har 300 yrker å ivareta. Vi må sørge for at alle våre medlemmer blir ivaretatt på en god måte.

Fagforbundets leder Mette Nord forsvarte de to digre forbundene i LO mot kritikk fra de små.

Fagforbundets leder Mette Nord forsvarte de to digre forbundene i LO mot kritikk fra de små.

Bjørn A. Grimstad

Dette er LOs nye toppledelse:

Hans-Christian Gabrielsen (49) fra Fellesforbundet har vært omtalt som LOs neste leder helt siden han ble valgt til 2. nestleder på LO-kongressen i 2013. Han kom da fra vervet som 2. nestleder i Fellesforbundet.

Gabrielsen fyller 50 år til sommeren og kan bli sittende i hele tre perioder som LO-leder, som Yngve Hågensen gjorde.

Gabrielsen er gift og har en datter. Han bor på Slemmestad i Røyken kommune. For venner, familie og etter hvert fagbevegelsen, er han også kjent som en habil trommeslager, med Frank Zappa som spesiale.

Han kommer fra treforedlingsindustrien, der yrkesbakgrunnen er prosessoperatør på Tofte Industrier. Han tok fagbrev ved bedriften og var ansatt der fra 1984 til 1995.

Fagforeningserfaringene har han også med seg derfra. I Tofte og Hurum Fagforening (avdeling 426) har han vært ungdomstillitsvalgt, nestleder i 1994 og leder i 1995.

Gabrielsen ble ansatt i Fellesforbundet i 1996, og jobbet i Forhandlingsavdelingen og ledelsessekretariatet før han i 2003 ble valgt til 2. nestleder i forbundet.

Peggy Hessen Følsvik (57) ble valgt til første nestleder.

Hun har bakgrunn fra Handel og Kontor har fartstid som førstesekretær i LO-ledelsen fra 2013. Hun kom fra vervet som første nestleder i Handel og Kontor. Hun har åtte år bak seg som nestleder i HK.

Følsvik har lang yrkeserfaring fra luftfarten, har hatt mange stillinger i Braathens og vært kabinpersonale i Widerøes Flyselskap. Som faglig tillitsvalgt var hun leder av avd. 151 Fagforening for Luftfart og Reiseliv. Tidligere har hun vært klubbleder i Braathens Funksjonærklubb (heltidsverv), Hun ble nestleder i Handel og Kontor i 2004, og kom da fra vervet som leder av avd. 151 Fagforening for Luftfart og Reiseliv. Tidligere var hun fulltids klubbleder i Braathens Funksjonærklubb.

Hun markerte seg som frontfigur da Braathens ble kjøpt opp av SAS og de krevde likebehandling for de ansatte. De kjørte saken helt til Høyesterett og vant i 2006.

Følsvik er fra Vigra utenfor Ålesund, og har mann og to døtre.

Renholder Inger Synnøve (59) ble fratatt 1,3 millioner i pensjon.

Roger Haga Heimli (49) ble valgt til andre nestleder

Nytt navn i LO-ledelsen er bergenseren Roger Haga Heimli. Han har sittet i Fagforbundets arbeidsutvalg og i landsstyret fra 2005. Han er utdannet rørlegger og har vært leder i fagforbundet Hordaland fra 2003.

Han har også bakgrunn som ungdomstillitsvalgt, og senere omstillingstillitsvalgt og konserntillitsvalgt i Bergen kommune.

I dag er Heimli en av ti i Fagforbundets politiske toppledelse, og har bred kunnskap om offentlig sektor.

I årene i toppledelsen i Fagforbundet har Heimli særlig jobbet med tarifforhandlinger, omstilling og internasjonale spørsmål. Han har hatt ansvaret for arbeidet med internasjonale handelsavtaler, blant annet TISA-avtalen, og saker som skatteunndragelse, svart økonomi og arbeidslivskriminalitet.

Fagforbundet sender Roger Haga Heimli som nestlederkandidat til LO.

Hjemme i Olsvik i Bergen har han kone og en sønn.

Roger Haga Heimli

Roger Haga Heimli

Håvard Sæbø

Dette er de 25 dårligst betalte yrkene i Norge

Julie Lødrup, NTL (33), ble valgt til førstesekretær

Julie Lødrup blir den yngste i ledelsen med sine 33 år. Hun ble valgt til forbundsekretær i NTL i 2012.

Hun startet sin fagligpolitiske løpebane som medlem av representantskapet i Oslo Arbeiderparti i 1998. Etter det har det gått slag i slag med jobber og verv, i AUF, Arbeiderpartiet, studentpolitikk, og lokalpolitikk i Oslo. Har erfaring fra jobb som politisk rådgiver i Kulturdepartementet, daglig leder i Manifest Analyse fra 2010 til 2012 og generalsekretær i AUF fra 2008 til 2010.

Av utdanning har hun Master i Politics and Government in the European Union ved prestisjeskolen London School of Economics (LSE) and Political Science og bachelorgrad i Europastudier ved Universitetet i Oslo.

Hun er medlem av Oslo bystyre for Ap, og nestleder i St. Hanshaugen Arbeiderparti.

Julie Lødrup

Julie Lødrup

Ole Palmstrøm

Karina er helt utslitt etter 16 år som hjelpepleier

Terje O. Olsson (59), EL og IT Forbundet, LO-sekretær

Terje Olav Olsson ble valgt inn i LOs ledelse som LO-sekretær på LO-kongressen 2013. Han kommer fra vervet som hovedkasserer i EL & IT Forbundet. Olsson er utdannet energimontør og ansatt i Hafslund Nycomed. Han ble klubbtillitsvalgt allerede i 1981, og var i perioden 1989 til 2001 ansattes representant i Hafslund Nycomeds styre.

Olsson ble valgt inn i forbundsstyret i 1994, først i Norsk Elektriker- og Kraftstasjonsforbund og deretter i EL & IT Forbundet etter sammenslåingen med Norsk Tele- og Dataforbund i 1999. Han satt i forbundsstyret fram til 2001, da landsmøtet valgte han som forbundets nye hovedkasserer.

Terje Olsson er aktiv i Arbeiderpartiet på hjemstedet Askim og ble ved årsmøtet i mars 2014 styremedlem i Askim Arbeiderparti.

I LO-ledelsen har han hatt ansvar for blant annet rekruttering, fiskeripolitikk, trygdeoppgjøret, Nordvest-Russland og det baltiske faglige nettverket Bastun.

Trude Tinnlund (49), Fellesforbundet, LO-sekretær

Trude Tinnlund ble valgt inn i LOs ledelse som LO-sekretær på LO-kongressen 2013. Trude Tinnlund kommer fra Fredrikstad i Østfold, og har sin yrkesbakgrunn fra Peterson Emballasje AS i Sarpsborg hvor hun var operatør fra 1989 til 1999 inntil hun ble heltidstillitsvalgt i bedriften.

Hun var først nestleder og senere klubbleder fra 2002 til 2007. Siden januar 2008 har hun vært leder og heltidstillitsvalgt i Fellesforbundet avd 851 Østfold, en avdeling som har medlemmer både fra det grafiske området og fra hotell og restaurantområdet.

Trude Tinnlund har hatt en rekke tillitsverv. Hun ble medlem av forbundsstyret i Norsk Grafisk Forbund i 2001 og var likestillingsansvarlig inntil forbundet ble en del av Fellesforbundet i 2006. Hun har vært medlem av forbundsstyret i Fellesforbundet siden 2006. Trude har deltatt i sentrale forhandlinger og meklinger, blant annet i frontfagene. Hun har tatt LO-skolen og en rekke andre kurs. Trude Tinnlund var konsernstyrerepresentant i Peterson AS fra 2001 – 2008.

Tinnlunds ansvarsområder i LO-ledelsen har i tillegg til LOs administrasjon/personal vært arbeidsmarkedspolitikk – NAV, sosial dumping, arbeidsinnvandring, fag- og yrkesopplæring, etter- og videreutdanning og sosialpolitikk.

Seks polakker krevde lønn mellom oppdrag. Vant på alle punkter i retten

Are Tomasgard (49), Industri Energi, LO-sekretær

Tomasgard ble valgt inn i LOs ledelse som LO-sekretær på LO-kongressen 2013. Han har mange år bak seg som tillitsvalgt i fagbevegelsen lokalt og på fylkesplan, samt flere perioder som lokal- og fylkespolitiker for Arbeiderpartiet. Fra 2011 og fram til LO- kongressen i 2013 var han ordfører for Arbeiderpartiet i Sørum kommune i Akershus.

Tomasgard har vært gründer, skrevet bok om forhandlinger, vært fagoperatør på Zinken i Odda, selvstendig næringsdrivende, har bak seg en periode på Hordaland fylkesting, to perioder i Odda kommunestyre og to perioder i Sørum kommunestyre. Fra 2006 og fram til han ble valgt som ordfører i 2011 var han spesialrådgiver i Industri Energi og før det Næringspolitisk utreder i Kjemisk Forbund. Han er utdannet fagoperatør i elektro kjemisk prosess industri, men er også bedriftsøkonom fra BI. Han har også studert delfag i organisasjonspsykologi, statsvitenskap, sosiologi og samfunnsøkonomi.

Hans ansvarsområder i LO har vært tariff og hovedavtalene i LO Kommune, LO Stat, Kirkens Arbeidsgiverforening. Ungdomsarbeid og rekruttering av ungdom, student- og elevmedlemskap, boligpolitikk, barnehage og grunnskole, helse, sosial og barnevern, rusfeltet, næringsrettet forskning og distriktssekretærene i LO.

370.000 nordmenn får rett til gratis briller

Kristin Sæther (50), Fagforbundet, LO-sekretær

Kristin Sæther fra Trondheim har bakgrunn som hjelpepleier, "før rørsla tok henne", som hun sier det i sin egen CV. Hun blir lansert som kandidat nummer to fra Fagforbundet som er LOs største medlemsforbund.

Kristin Sæther har vært i LO-systemet siden 1991. Kristin Sæther har sittet som leder av Fagforbundet Trondheim siden 2002. Fagforeningen er en av landets aller største fagforeninger. Hun er utdannet hjelpepleier, har videreutdanning i administrasjon og har gjennomført en omfattende tillitsvalgtopplæring. Sæther har blant annet arbeidet i en bolig for funksjonshemmede, i rusomsorgen og vært lærer på en folkehøyskole. Hun har også sittet i Trondheim bystyre for Arbeiderpartiet i en periode.

Hun karakteriserer seg selv om langt til venstre i Arbeiderpartiet.

Kristin Sæther

Kristin Sæther

Ole Palmstrøm

Vraket:

Renée Rasmussen (48), MFO, LO-sekretær

Renée Rasmussen ble valgt inn i LOs ledelse som LO-sekretær ved kongressen i 2013. Hun kom fra vervet som forbundsleder i Musikernes fellesorganisasjon (MFO), som hun innehadde fra 2009.

Fra 2002 var hun nestleder i MFO. Hun er utdannet oboist fra Norges musikkhøgskole og har permisjon fra sin jobb i Kongelige norske marines musikkorps i Horten. Fram til 2002 var hun leder i MFO Vestfold, Buskerud og Telemark.

Vraket utfordrer:

Mimmi Kvisvik (59), FO

Kvisvik er fra Buskerud og Telemark ble kongressvalgt forbundsleder i Fellesorganisasjonen i mars 2015, etter at hun rykket opp som leder i foregående periode.

Ble utdannet sosionom i 1985, og tok sosialpedagogikk i Danmark i 1994.

I 2006 ble hun valgt inn i FO-ledelsen som nestleder i 2006. Da kom hun fra stillingen som helse- og sosialsjef på Notodden. Hun ble konstituert forbundsleder i november 2012, og ble valgt til forbundsleder i mars 2013.

Se utdrag av Hans-Christian Gabrielsens første pressekonferanse som LO-leder:

De ansatte går opp 100.000 i lønn etter at de fikk tariffavtale

Så mye kan du få i uføretrygd

11.05.2017
12:41
21.08.2023 17:14



Mest lest

Nav må omfordele en stadig større andel av skattepengene til sine brukere i framtida.

Nav må omfordele en stadig større andel av skattepengene til sine brukere i framtida.

Colourbox

Titusener vil havne på uføretrygd med nye pensjonsregler

– Ikke LOs jobb å støtte en forverring av arbeidstakernes kår. Det provoserer meg skikkelig, sier Jan Lange.

– Ikke LOs jobb å støtte en forverring av arbeidstakernes kår. Det provoserer meg skikkelig, sier Jan Lange.

Jan-Erik Østlie

Vil stanse ny pensjon: – Forkastelig at LO stiller seg bak et sånt forslag

Grete Refslund Helleren (f.v.), Elise Randen og Celin Stordahl synes lønnsløftet er fortjent. Det kompenserer for mye ansvar og press på jobb, mener de.

Grete Refslund Helleren (f.v.), Elise Randen og Celin Stordahl synes lønnsløftet er fortjent. Det kompenserer for mye ansvar og press på jobb, mener de.

Simen Aker Grimsrud

Her får ansatte lønnshopp på 100.000 kroner

Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre har grunn til å være bekymret for partiets lave oppslutning.

Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre har grunn til å være bekymret for partiets lave oppslutning.

Jan-Erik Østlie

Ap nær historisk svakt resultat: – Det siste partiet trenger nå

Fagkoordinator og vernepleier, Kine Holm Johnsen (i midten) og verneombud og vernepleier Silje Gjevestad (bakerst) synes arbeidshvedagen er helt annerledes nå enn for bare et år siden - og det til det positive. I front går avdelingsleder Anne Lene Halvorsli.

Fagkoordinator og vernepleier, Kine Holm Johnsen (i midten) og verneombud og vernepleier Silje Gjevestad (bakerst) synes arbeidshvedagen er helt annerledes nå enn for bare et år siden - og det til det positive. I front går avdelingsleder Anne Lene Halvorsli.

Hanna Skotheim

Her var alltid minst én ansatt syk. Fem grep tok knekken på sykefraværet

LØFTER JERN:  Selv om de har verktøy og hjelpemidler som hjør arbeidshverdagen lettere, må Tom Karlsen (f.v.), Tom Rune Riis og Odd Vidar Tenold ved hjul og boggi-avdelingen på Grorud fortsatt løfte ofte og mye. I løpet av en dag blir mange deler, som denne foringen på 28 kilo, båret og flyttet på.

LØFTER JERN: Selv om de har verktøy og hjelpemidler som hjør arbeidshverdagen lettere, må Tom Karlsen (f.v.), Tom Rune Riis og Odd Vidar Tenold ved hjul og boggi-avdelingen på Grorud fortsatt løfte ofte og mye. I løpet av en dag blir mange deler, som denne foringen på 28 kilo, båret og flyttet på.

Morten Hansen

Her går nesten alle av med tidligpensjon: – Kroppen blir utslitt

– Universitetet må tenke på hva studentene sitter igjen med og hvilken samfunnsnytte kunnskapen har. Hver person som ikke blir skadet, lemlestet eller dør på jobb er en stor gevinst i seg selv, sier Helge Rushfeldt.

– Universitetet må tenke på hva studentene sitter igjen med og hvilken samfunnsnytte kunnskapen har. Hver person som ikke blir skadet, lemlestet eller dør på jobb er en stor gevinst i seg selv, sier Helge Rushfeldt.

Privat

Helge frykter liv vil gå tapt om faget han underviser i blir lagt ned

Underverksmester Lene Brosché (36) og verksmester Vegard Stranden (46), Hustad fengsel.

Underverksmester Lene Brosché (36) og verksmester Vegard Stranden (46), Hustad fengsel.

Eirik Dahl Viggen

Slik gikk Lene og Vegard opp til sammen 120.000 kroner i lønn

LO ønsker å gjøre tilpasninger i arbeidslivet før de nye pensjonsreglene trer i kraft.

LO ønsker å gjøre tilpasninger i arbeidslivet før de nye pensjonsreglene trer i kraft.

Terje Pedersen / NTB

LO sier ikke ja til pensjonsalder på 70 år. Dette har de gått med på

Erlend Angelo

Hva betyr pensjonsforliket for deg? Her får du detaljene

Grethe Nygaard

Ektemannens lønn irriterer Hanne: – Jeg fortjener like mye

Kommentar

Et nødvendig grep for å gjøre færre til minstepensjonister, er å øke innbetalingen til pensjonssparing fra arbeidsgiver. Minstekravet til tjenestepensjoner bør dobles, skriver Tore Ryssdalsnes, ansvarlig redaktør i FriFagbevegelse og LO-Aktuelt.

Et nødvendig grep for å gjøre færre til minstepensjonister, er å øke innbetalingen til pensjonssparing fra arbeidsgiver. Minstekravet til tjenestepensjoner bør dobles, skriver Tore Ryssdalsnes, ansvarlig redaktør i FriFagbevegelse og LO-Aktuelt.

Anna Granqvist

Dette er et av de virkelige klasseskillene i pensjonssystemet

FANEMARKERING: Pensjonsforliket tar Norge i feil retning, var beskjeden fra nær 200 klubber og avdelinger i fagbevegelsen på dagens fanemarkering.

FANEMARKERING: Pensjonsforliket tar Norge i feil retning, var beskjeden fra nær 200 klubber og avdelinger i fagbevegelsen på dagens fanemarkering.

Jan-Erik Østlie

Pensjonsprotest: – Sju partier har valgt å kaste hele det arbeidende folk under bussen

Purser Bente Arnesen er tillitsvalgt for et klassisk kvinnedominert lavtlønnsyrke: Kabinansatte i luftfarten. Hun mener det må en skikkelig opprydning til i flybransjen for å sikre de ansatte bedre lønn, bedre arbeidstid og bedre medvirkning.

Purser Bente Arnesen er tillitsvalgt for et klassisk kvinnedominert lavtlønnsyrke: Kabinansatte i luftfarten. Hun mener det må en skikkelig opprydning til i flybransjen for å sikre de ansatte bedre lønn, bedre arbeidstid og bedre medvirkning.

Privat

På jobb i lufta: Trusler, vold og seksuell trakassering

Høyesterett har konkludert med at oljearbeideren ikke får rett til fritak fra nattarbeid. (Illustrasjonsfoto).

Høyesterett har konkludert med at oljearbeideren ikke får rett til fritak fra nattarbeid. (Illustrasjonsfoto).

NTB

61-åring nektes fritak fra nattarbeid etter hjerteinfarkt

Kommentar

Frp-ledelsen er ikke ferdig med Amundsen-saken. Det som har skjedd vil nå bli tema i partiets organisasjonskomité, skriver Kjell Werner.

Frp-ledelsen er ikke ferdig med Amundsen-saken. Det som har skjedd vil nå bli tema i partiets organisasjonskomité, skriver Kjell Werner.

Leif Martin Kirknes

Facebook, sprit og Frp er en dårlig miks

Kommentar

Etter flere magre år, krever LO og Peggy Hessen Følsvik reallønnsøkning. Det er ikke sikkert norske bedrifter har råd, mener Ole Erik Almlid og NHO.

Etter flere magre år, krever LO og Peggy Hessen Følsvik reallønnsøkning. Det er ikke sikkert norske bedrifter har råd, mener Ole Erik Almlid og NHO.

Tormod Ytrehus

Fyrverkeri for de rike og nulloppgjør for oss andre

Debatt

LO-sekretær Are Tomasgard (bildet) er «klin forbanna» og «i sjokk», men det er vanskelig å ta utspillene seriøst, skriver Morten Johansen.

LO-sekretær Are Tomasgard (bildet) er «klin forbanna» og «i sjokk», men det er vanskelig å ta utspillene seriøst, skriver Morten Johansen.

Jan-Erik Østlie

LO-ledelsen er «klin forbanna», men det er vanskelig å ta seriøst

Peggy Hessen Følsvik tar selvkritikk for hele LO-familien for valgkampen.

Peggy Hessen Følsvik tar selvkritikk for hele LO-familien for valgkampen.

Jan-Erik Østlie

LO innrømmer: Vi bommet på sakene

LØNN: NTL-tillitsvalgt Ingvild Vaggen Malvik opplever at statsansatte søker på jobber som de egentlig ikke har tenkt å ta, for å bruke jobbtilbudet til å jekke opp egen lønn.

LØNN: NTL-tillitsvalgt Ingvild Vaggen Malvik opplever at statsansatte søker på jobber som de egentlig ikke har tenkt å ta, for å bruke jobbtilbudet til å jekke opp egen lønn.

Brian Cliff Olguin

NTL-tillitsvalgt: Statsansatte søker andre jobber for å jekke opp lønna


Flere saker