JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL og IT Forbundet om statsbudsjettet:

– Feilslått og usosial klimapolitikk

Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, liker dårlig at regjeringen foreslår ny økning i el-avgiften.
Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, etterlyser et krafttak for arbeid og økt bruk av fornybar energi i statsbudsjettet.

Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, etterlyser et krafttak for arbeid og økt bruk av fornybar energi i statsbudsjettet.

Kristian Brustad

knut.viggen@lomedia.no

– Klimagassutslippene og arbeidsledigheten øker under denne regjeringen. Deres siste budsjett burde vært et krafttak for arbeid og økt bruk av fornybar energi, men i stedet så øker de skatten på ren energi, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet i en første kommentar til Statsbudsjettet, som ble lagt frem i formiddag.

Øker med 16 øre

Regjeringen foreslår å øke elavgiften fra 16 øre til 16,32 øre i statsbudsjettet for 2017. Da Høyre og Frp tok over makta i 2013 var avgiften på 11,61 øre per kWh.

– Vi må øke bruken av fornybar energi og redusere bruken fossil energi. Norsk kraftproduksjon er nær 100 prosent fornybar og utslippsfri. Det er ulogisk, usosialt og klimafiendtlig å øke elavgiften, sier Andersen.

– For smått

Til tross for noen gode enkeltsatsinger, så mener EL og IT Forbundet at støtten til teknologiutvikling og økt bruk av fornybar energi burde vært prioritert langt høyere i årets budsjett.

– Utvikling og bruk av miljøvennlig teknologi burde vært hovedsatsinger i dette budsjettet. Det hadde gitt lavere klimagassutslipp og økt sysselsetting. Det vi ser i budsjettet blir for smått, særlig med tanke på den omfattende oljepengebruken til regjeringen, sier Andersen.

Mer grønnmaling

EL og IT Forbundet ber Stortinget grønnmale budsjettet ved blant annet å:

• La elavgiften bli stående på 16 øre

• Øke bevilgningene til Enova

• Øke miljøteknologiordningen hos Innovasjon Norge

• Øke støtte til null- og lavutslippsferger i fylkessambandene

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse