JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha mer tid til vervet

Muhammad Akbar ønsker seg mer tid til tillitsvalgtarbeid. Å rekruttere og ta vare på medlemmer er krevende, sier han.
INFORMASJON. Muhammed Akbar har tatt i bruk informasjonstavla for å fortelle medlemmer om NNN-aktiviteter.

INFORMASJON. Muhammed Akbar har tatt i bruk informasjonstavla for å fortelle medlemmer om NNN-aktiviteter.

Line Scheistrøen

Muhammad Akbar henger opp informasjon om NNNs medlemsdebatt på klubbtavla i gangen på fabrikken til Bama Industrier i Lier. Han har vært tillitsvalgt det siste året.

– Å informere medlemmene er viktig, sier Muhammad Akbar. NNNs oppslagstavle er sentralt plassert, i gangen mellom kantina og inngangen til fabrikklokalene. De fleste går forbi den flere ganger i løpet av en arbeidsdag.

I en spørreundersøkelse blant NNNs medlemmer sier nesten fire av fem av de spurte at de ønsker seg mer informasjon om hvilke saker klubben og tillitsvalgte jobber med. NNN-medlemmene mener også at klubben lokalt bør prioritere saker som handler om lønn, arbeidsmiljø og å hjelpe medlemmer.

Ververen

Rekrutteringsarbeid havner derimot ganske langt ned på prioriteringslisten i den samme under-
søkelsen. For Muhammad Akbar har det vært motsatt. Da han overtok som tillitsvalgt satte han i gang en intens vervekampanje på arbeidsplassen. Det har gitt resultater. I løpet av et år er antall medlemmer nær doblet, fra 68 til 110 medlemmer. Totalt er de 230 ansatte på fabrikken.

Muhammad har ikke tenkt å gi seg.

– Målet mitt er at alle som kan bli organisert i NNN, skal bli det, sier han.

– I første omgang handler det om å snakke med hver enkelt og spørre om de vil bli medlem. Jeg forteller om medlemsfordelene og legger vekt på at vi sammen står sterkere, sier han.

Medlemmene er i all hovedsak opptatt av to ting: lønn og trygge arbeidsplasser.

– Du verver ikke nye medlemmer ved å fortelle dem at forbundet har en god forsikringsordningen. Ansatte er opptatt av lønn, men mange kollegaer vet ikke at det er NNN som forhandler og som sikrer dem bedre lønn, sier han.

– Det burde vært en forskjell mellom organiserte og ikke-organiserte når det gjelder lønn, sier han, før han også legger til:

– Norge har dessverre ingen minstelønn. Jeg syns vi burde hatt det.

Som tillitsvalgt får han møte nyansatte, presentere NNN og snakke med dem om medlemskap.

– Det er vanskelig og tidkrevende å verve nye medlemmer, sier han. I dag har han to timer i uka til tillitsvalgtarbeid. Han ønsker seg mer tid og er i dialog med både ledelsen på fabrikken og NNN-avdelingen i Buskerud om det.

Forslagsfrist!

Mohammad Akbar er en av flere tillitsvalgte som er intervjuet i NNNs debatthefte «Hva mener du?». Også her tar han opp spørsmål om lønn, verving og tid til tillitsvalgtarbeid.

Klubber og avdelinger har vært oppfordret til å bruke debatthefte for å få i gang diskusjoner på arbeidsplassen. Håpet er at det skal spore til flere innsendte forslag til NNNs landsmøte i april neste år. Forslagsfristen går ut 15. oktober.

Mohammad Akbar er ikke fremmed for at de kommer til å levere inn forslag til landsmøte. Han er blant annet opptatt av kurs og tettere kontakt med NNN sentralt.

Mohammed har allerede gått flere kurs i NNN-regi og håper han skal få gå på flere.

– Vi skal snart ha lokale lønnsforhandlinger, men jeg har ikke gått på forhandlingskurs. Kursene burde vært bedre «timet» med tanke på når vi har lokale forhandlinger. Det burde vært minst to slike kurs i året, mener han.

Han etterlyser også bedre kontakt med NNNs sentrale tillitsvalgte. Klubben vurderer å fremme et forslag til landsmøte om at hver bedrift skal ha en egen kontaktperson som skal besøke klubben en gang i halvåret.

– Vi savner oftere kontaktmøter med NNN, sier han.

Målet mitt er at alle som kan bli organisert i NNN, skal bli det.

Muhammad Akbar,
tillitsvalgt på Bama Industrier

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse