JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landsstyremøte i NTL

NTL vil rappe medlemmer fra Akademikerne

Forbundslederen i NTL mener den beste måten å få det som man vil på, er å være størst.
VERVING: NTL-leder John Leirvaag mener LO og NTL må verve fra Akademikerne for å kunne få statens tariffpolitikk inn på det sporet de ønsker.

VERVING: NTL-leder John Leirvaag mener LO og NTL må verve fra Akademikerne for å kunne få statens tariffpolitikk inn på det sporet de ønsker.

Anders Hauge-Eltvik

anders@lomedia.no

Forbundsleder John Leirvaag i NTL åpnet landsstyremøtet i forbundet tirsdag med å se tilbake på lønnsoppgjøret i staten, og se framover mot valget i høst.

LO taper terreng i arbeidslivet

Verving

Lønnsoppgjøret i staten forsterket det historiske bruddet med prinsippet om fire likelydende tariffavtaler i staten, ved at Akademikernes avtale beveget seg enda lenger bort fra avtalen LO Stat, YS og Unio har.

For å styrke seg i tariffspørsmål, peker Leirvaag to virkemidler:

– Det er to veier ut: Det ene er å styrke samarbeidet med de andre organisasjonene som har den samme tariffavtalen som oss. Vi må se hvilke grep vi skal gjøre for å være framoverlent. Og så må vi få tak i noen medlemmer fra de som har forlatt den kollektive lønnsfastsettelsen. Vi skal gjøre begge deler. For jo flere medlemmer vi har, og jo breiere vi representerer, dess større tyngde har vi i forhandlingene, sier han.

Leirvaag mener dette blir veldig viktig framover for å få det som NTL vil i den kommende gjennomgangen av lønns- og forhandlingssystemet i staten.

• (25.01.17:) – Forhandlingskaos ved UiO etter at staten fikk to tariffavtaler

Valg

Leirvaag gikk gjennom de siste fire årene med blå-blå regjering, og pekte på privatiseringen av renholderne i Forsvaret som det grelleste eksempelet på politikken utslag.

– Det er under hundre dager igjen til Stortingsvalget skal finne sted, og under 100 dager igjen til å få fram diskusjon om våre saker. Det hjelper ikke med ny regjering om vi ikke får ny politikk. Vi skal vere krevende fram mot valget i å forplikte opposisjonspartiene, sier han.

Leirvaag mener dette bør bli et samtaletema rundt om på arbeidsplassene.

– Alle dere kjenner godt til hvordan det er å ha en borgerlig regjering, og hva det betyr for offentlig sektor. Nå er det på tide å skifte kurs. Og det går an å ta diskusjonene på arbeidsplassene med medlemmer og kolleger. Vi må brette opp ermene, verve medlemmer, og ikke minst sørge for at vi har en regjering som jobber for oss og ikke mot oss etter valget, sier han.

Akademikerne med like krav som arbeidsgiver

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse