JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Heidi Greni (Sp)

– Å tvangssammenslå kommuner i januar og februar bryter med tidsplanen

Regjeringen bruker et hurtigspor for å slå sammen kommuner med tvang, mener Senterpartiet.
Heidi Greni (Sp)

Heidi Greni (Sp)

Creative Commons

– Å tvangssammenslå kommuner i januar og februar bryter med den tidsplanen som er fastsatt i samarbeid med Stortinget og som kommunene har forholdt seg til, sier stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ikke overrasket

Greni har levert inn et skriftlig spørsmål der hun ber kommunalminister Jan Tore Sanner (H) om å begrunne dette.

– Det er svært uheldig om regjeringen legger opp til et hurtigspor for å få vedtatt en tvangssammenslåing av kommuner, men jeg er ikke overrasket. Regjeringens arbeid med kommunereformen har fra første dag vært preget av at de ikke holde seg til tidligere gitte forutsetninger, mener hun.

Samtidig som det kommer signaler om at regjeringen planlegger å fremme forslag om tvangssammenslåing av kommuner i januar eller februar, står det på Kommunaldepartementets hjemmesider at «regjeringen vil fremme en samlet proposisjon for Stortinget om ny kommunestruktur og en samlet lovproposisjon om nye oppgaver våren 2017».

– Hva er begrunnelsen for å bryte de forutsetninger som er fastlagt i samarbeid med Stortinget og som kommunene har forholdt seg til som pålitelige? undrer Sp-politikeren.

Stortingsrepresentant Helga Pedersen (Ap) sier at det sentrale for partiet er om det tas i bruk tvang eller ikke overfor kommunene. Ap er imot tvangsbruk og vil respektere de svarene som foreligger lokalt.

– Stortinget har lagt frivillighet til grunn, og vi vil respektere lokaldemokratiet Dette vil være vår holdning uavhengig av om saken behandles i Stortinget før eller etter påske. Vi er klare til å behandle saken, forteller Pedersen til ANB.

Kommunalminister Jan Tore Sanner har ennå ikke besvart Grenis spørsmål og kan derfor ikke kommentere saken. (ANB)

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse