JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Mange uføre har fått inntekten sin kuttet av Høyre og Frp-regjeringen, særlig stygt er kuttet for mange uføre som har unger

SV lanserer en plan med 35 punkter for å redusere ulikheter. Partiet vil heve barnetrygden, øke skattene for de rikeste og sikre uføre en anstendig inntekt.
BEKJEMPER ULIKHET: Audun Lysbakken, SV-leder.

BEKJEMPER ULIKHET: Audun Lysbakken, SV-leder.

Sidsel Valum

– Dette er vår plan for å få ned ulikheten i makt og rikdom i Norge, sier SV-leder Audun Lysbakken.

SV holdt onsdag formiddag pressekonferanse før helgens landsmøte, der SV-lederen sa at politisk vilje er nødvendig for å kunne gjøre noe med økende forskjeller her i landet. Han la fram listen over 35 punkter som SV mener kan redusere ulikhetene, og illustrerte hvilke grupper som rammes av de økende forskjellene i Norge.

– Mange uføre har fått inntekten sin kuttet av Høyre og Frp-regjeringen, særlig stygt er kuttet for mange uføre som har unger. At folk som ikke er friske nok til å jobbe, og ungene deres, blir straffet med mer fattigdom er feil. Kuttene må reverseres, heter det i pamfletten.

– I dag lever nesten 100.000 unger i familier som er fattige. Vi må sørge for at det blir færre barnefamilier som er fattige. Det kan vi gjøre ved blant annet å heve barnetrygden og sikre en anstendig inntekt til uføre, sier Lysbakken.

Han tar dessuten til orde for høyere skatter for den økonomiske eliten og mener skatt må vris fra arbeid til eiendom for å gjøre det mindre lønnsomt å spekulere i bolig.

Lysbakken sier han er lite imponert over at statsminister Erna Solberg i sin tale til Høyres landsmøte flere ganger sa hun var bekymret for at forskjellene øker.

– Det holder ikke med fine taler om små forskjeller og rettferdighet. Det forandrer ingenting. Vi vil endre samfunnet, flyte makt og fordele mer rettferdig. Da må vi sørge for trygge boliger, bedre råd for fattige familier, lærere som har tid til alle ungene og trygge jobber for alle, sier Lysbakken.

(©NTB)

Lines yrke er et av Norges dårligst betalte

Annonse
Annonse