JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonistforbundet

20.000 pensjonister vil se trygda fra Nav på papir

Pensjonistforbundet har fått inn 20 000 signaturer på oppropet om å få utbetalingsmeldingen fra NAV på papir igjen. Forbundet varsler at de vil fortsette aksjonen til kravet blir innfridd.
Jan Davidsen, leder i Pensjonistforbundet

Jan Davidsen, leder i Pensjonistforbundet

Bjørn A. Grimstad

frode@lomedia.no

– Vi krever at de pensjonister og uføretrygdede som trenger det skal få utbetalingsmeldingen på papir. Mange av de som har signert oppropet sier de gjør det på vegne av foreldre eller venner som ikke kan bruke data. Pensjonistforbundet er ikke imot framskritt, men vi vil ha et samfunn som ivaretar alle, sier forbundsleder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet i ei pressemelding.

Renholder Inger Synnøve (59) ble fratatt 1,3 millioner i pensjon.

Vil kunne velge papir

Pensjonistforbundets krever at det skal være valgfritt om du vil ha utbetalingsmeldingen på papir eller på nett. Og at utbetalingsmeldinger fra NAV som hovedregel skal skje digitalt, men at de som ønsker meldingen på papir skal kunne få det hver måned.

– Statssekretær Christl Kvams uttalelser til Dagsrevyen om at eldre skal måtte be om hjelp fra familie eller naboer for å få oversikt over egen økonomi er nedverdigende, sier Jan Davidsen.

• Følg oss på Facebook

Tilgang til nett

Forsker Petter Bae Brandtzæg ved Sintef anslår at 400 000 personer i Norge ikke har nettilgang og at 820 000 nordmenn er hjelpeløse på nett.

Pensjonistforbundet er landets største organisasjon for pensjonister og uføretrygdede med 225 000 medlemmer. Hovedsaker er forhandlingsrett for pensjon og trygghet i alderdommen. Jan Davidsen er forbundsleder.

Karina er helt utslitt etter 16 år som hjelpepleier

Så mye kan du få i uføretrygd

Annonse
Annonse