JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderbevegelsens rus- og sosialpolitiske forbund fikk ikke støtte

60 ungdommer fikk drømmen om sommerleir knust

Avslaget kom i mai.
AEF har siden 1972 gitt vanskeligstilt ungdom og barn tilbud om sommerleir.

AEF har siden 1972 gitt vanskeligstilt ungdom og barn tilbud om sommerleir.

Illustrasjonsfoto

rikke.jeppsson@lomedia.no

Barn og unge som ikke får noen annen ferie skulle fått en fin opplevelse på sommerleir gjennom Arbeiderbevegelsens rus- og sosialpolitisk forbund (AEF).

De to siste årene har AEF fått støtte gjennom fattigmidler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) til å gjennomføre sommerleir, men i år fikk de ikke penger.

Søknaden ble sendt inn i november. Avslaget kom ikke før i mai.

Uten støtte må sommerleirene for ungdommen avlyses.

– Trist når vi ikke får svar før tett opptil sommeren. Når et avslag kommer så tett på gjennomføringen av leirene må vi si nei til mange, sier forbundsleder i AEF Inger-Christine Torp

• Følg oss på Facebook

AEF søkte alle LO-forbundene om støtte. Kun Fellesforbundet har så langt bidratt. Med midlene som de har fått kan de likevel gi et tilbud til litt over 30 barn i alderen 6-13 år fordelt på to uker.

– Jeg er glad for at vi klarer å gi tilbud til de vi kan, og veldig takknemlig for midlene fra Fellesforbundet, sier Torp.

I tillegg til at Fellesforbundet bidrar med midler, har de fått litt fra diverse legater. Noen lokale Lions-klubber hjelper til med å gjennomføre arrangementer under leirene.

– Det blir en egenandel som kommunene må betale på rundt 1500 kroner, men totalkostnaden er rundt 5-6 tusen kroner for en uke. Det blir litt minus som vi må ta selv. Når vi har fått offentlig støtte, har vi klart å gi et gratistilbud. Det er trang økonomi i kommunene, og vi ser at det er de yngste som blir prioritert, sier Torp.

To ungdomsleire avlyst

De har allerede leid lokaler for fire uker og skolert frivillige leirledere. Totalt trengte de 250 000 kroner for å gjennomføre som planlagt. Det ville gitt inntil 96 barn og unge en ukes pusterom fra en vanskelig hverdag.

– Vi vet ennå ikke kostnaden for lokalene vi må avbestille. Det er snakk om ca 60 plasser som vi må dekke for. Vi stiller opp med masse frivillig innsats som er rekruttert gjennom oss med bakgrunn fra helse- og sosialsektor, utdyper forbundslederen.

Et viktig tilbud

Torp understreker at dette er et viktig tilbud til barn og unge som ikke får ferie.

– Det første barn og unge møter på skolen etter sommeren er ofte en oppgave hvor de skal fortelle hva de har gjort, og da er det veldig greit å ha noe å skrive om. Det er en stolthet å kunne si at de «også har vært på ferie», avslutter forbundsleder Torp.

•100.000 barn lever i fattigdom

•Hæhre får skoletrøtt ungdom ut i arbeidslivet

•Norge har de største lønnsforskjellene i Norden

Annonse
Annonse