JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hva skjer med Veireno?

Ap tør ikke si om søppelkontrakten kan skrotes

Arbeiderpartiet i Oslo mener det er for tidlig å si om kommunen kan si opp kontrakten med renovasjonsfirmaet Veireno, slik Rødt krever.
Frode Jacobsen

Frode Jacobsen

Oslo Ap

– Det er litt useriøst av Rødt å trekke en konklusjon før det faktisk er avklart om det er juridisk holdbart å si den opp, sier Aps gruppeleder i bystyret Frode Jacobsen til NTB.

– Jeg forutsetter at byrådet i tillegg til å få orden på søppelhentingen også vurderer alle sider av kontrakten med Veireno. Men jeg kan ikke slik Rødt gjør allerede nå konkludere med hva som bør skje, framholder han.

Rødt truer med å fremme mistillitsforslag mot samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg dersom kontrakten med Veireno ikke sies opp med virkning fra 1. januar 2018.

– Vi arvet en kontakt fra det forrige byrådet. Veireno lå hele 81 millioner kroner lavere enn det nest laveste anbudet, og det kan reises spørsmål ved om det er mulig å gjøre jobben til den prisen de vant anbudet på, sier Jacobsen.

– Bruddene på arbeidsmiljøloven, et stort antall klager og det faktum at søppel ikke blir hentet er alvorlige forhold, tilføyer han.

Annonse
Annonse