JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LOs sommerpatrulje

Åtte tips til alle som skal ut i sommerjobb

Ikke bli lurt når du jobber i sommer. Ta med deg denne sjekklista.
Sommerjobb

Sommerjobb

Ole Palmstrøm

Her er åtte ting du må huske nå du skal ut i sommerjobb:

1. Du har krav på skriftlig arbeidskontrakt – uansett jobb. I arbeidskontrakten skal det blant annet stå noe om arbeidstid, lønn og oppsigelsestid.

2. Du har krav på å få vite når og hvor mye du skal jobbe.

3. Du har krav på overtidsbetalt når du jobber overtid.

4. Du har krav på skikkelig opplæring i arbeidet du skal utføre. Det handler både om hvordan jobben skal gjøres, og det er viktig for helsa og sikkerheten din.

5. Du har krav på minst én pause dersom arbeidstiden overstiger fem og en halv time.

6. Man ikke er forsvarsløs uten arbeidsavtale heller. De rettighetene og pliktene som Arbeidsmiljøloven sikrer deg, gjelder uansett.

7. Det er viktig at arbeidstakere også kjenner til hvilke plikter de har. En arbeidstaker skal bidra til å skape et godt og sikkert arbeidsmiljø. Det er viktig at alle tar ansvar for sin egen arbeidssituasjon og sier fra til sjefen hvis noe er galt.

8. Hvis man er usikker på kontrakt, vilkår eller andre jobbspørsmål eller har kommet i en vanskelig situasjon på arbeidsplassen er det mulig å få hjelp av blant annet LOs sommerpatrulje. Fram til midten av august kan du ringe patruljen på nr. 8 100 1999 eller sende spørsmål på sms til nr. 2030.

(Kilder: Arbeidstilsynet, LOs sommerpatrulje)

Annonse
Annonse