JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Renovasjonsetaten forbereder et nytt anbud

Byrådslederen vurderer ny anbudsrunde på søppelhenting i Oslo

Oslo: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier Oslo kommune i «ytterste konsekvens» kan si opp kontrakten med renovasjonsfirmaet Veireno, og opplyser at Renovasjonsetaten forbereder et nytt anbud.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)

Ole Palmstrøm

– Vi har vært tydelige på at Renovasjonsetaten skal gjøre forberedelser for en anbudsprosess for å bygge opp beredskapen i kommunen på kort og lang sikt. Vi har også bedt etaten om å forberede en ny anbudsrunde på avfallshenting i hele Oslo, som en «plan B», dersom situasjonen ikke bedrer seg og det blir nødvendig, sier Johansen til Aftenposten.

Avisen skriver at byrådslederen ikke har detaljene om hva som ligger i å «bygge opp beredskapen» for søppelhenting. Etter det Aftenposten forstår, er det snakk om å ha egne folk i beredskap som kan hente avfall dersom det blir nødvendig.

– Vi har bedt om og fått juridiske vurderinger rundt hvorvidt vi kan heve kontrakten på dette tidspunktet og en mulig fremtidig heving av deler av kontrakten. I sin ytterste konsekvens åpnes det for at kontrakten med Veireno kan heves. Men først og fremst står det i kontrakten at de kan forbedre seg og rette opp det som er påpekt. Det har de langt på vei gjort, sier Johansen.

Det har vært store problemer med søppelhenting i Oslo siden Veireno tok over ansvaret i oktober i fjor. Det var det forrige byrådet som inngikk avtalen. (©NTB)

markus.weisser@ntb.no

Les også:

Rødt vil sparke ut privat selskap og bygge opp kommunal renovasjon
Nå gir hun renovasjonsdirektøren i Oslo sparken
Arbeidstilsynet avdekket 344 lovbrudd på én måned i Oslo-renovasjonen

Annonse
Annonse