JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Det kan bli søppel-streik til helgen

Det kan ble renovasjonsstreik fra søndag morgen dersom ikke partene i konflikten blir enige i meklingen innen natt til søndag.
50 medlemmer i Transportarbeiderforbundet går ut i streik fredag dersom partene ikke kommer til enighet.

50 medlemmer i Transportarbeiderforbundet går ut i streik fredag dersom partene ikke kommer til enighet.

Arkvfoto: WERNER JUVIK

Det er medlemmer i Sarpsborg, Bergen, Stord, Godvik, Stavanger og Stokke som først tas ut i streik.

«En streik vil påvirke innhenting og levering av husholdningsavfall i enkelte deler av landet. Streiken vil også påvirke henting og levering av avfall fra bygg og anleggsnæringen», melder Norsk Transportarbeiderforbund.

Transportarbeiderforbundet har varslet at de vil ta ut 50 medlemmer i streik hvis partene ikke blir enige i meklingen som starter fredag. Fristen for å bli enige er satt til klokken 24 lørdag.

Nå skal søppelbilene kjøre både morgen og kveld i Oslo

– Norsk Transportarbeiderforbund er innstilt på å finne en løsning, men vi er også innstilt på streik hvis meklingen ikke gir et resultat som bransjerådet for Miljø kan akseptere, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforbundet.

I de ordinære forhandlingene mellom Transportarbeiderforbundet og NHO Transport var økning av minstelønna et sentralt punkt som førte til at forhandlingene brøt sammen tidligere i sommer.

– Minstelønna er et viktig verktøy for å unngå sosial dumping i bransjen og for å styrke ansattes generelle lønnsnivå, sier Adamsrød.

Annonse
Annonse