JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet om brønnserviceavtalen

Norsk olje og gass og fagforbundet SAFE er enige i meklingen om brønnserviceavtalen. Dermed blir det ikke streik blant over 600 SAFE-medlemmer fra torsdag.
IKKE STREIK: Norsk olje og gass og SAFE kom til enighet.

IKKE STREIK: Norsk olje og gass og SAFE kom til enighet.

Harald Pettersen/Statoil

– Vi har hatt en krevende mekling, men kom i mål i tråd med rammene til frontfaget, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en pressemelding.

Resultatet av meklingen ble et generelt tillegg på 3.100 kroner, i tillegg til at skift- og nattilleggene ble økt med 1 krone. Forhandlingsleder Roy Aleksandersen i SAFE beskriver forhandlingene som tøffe, men konstruktive.

– Resultatet avspeiler situasjonen i bransjen, og vi skulle gjerne sett et bedre økonomisk oppgjør. Men resultatet er til å leve med, og vi slapp å bruke streikevåpenet denne gangen også, sier Aleksandersen i en pressemelding etter at oppgjøret er i havn. Også forbundsleder Hilde-Marit Rysst er fornøyd med utfallet.

Det skal også gjennomføres et forpliktende utvalgsarbeid for å drøfte kostnadsdrivende elementer i tariffavtalen. Målet med dette arbeidet er å bedre fleksibiliteten for bedriftene.

– Gjennom utvalgsarbeidet tror vi at partene i fellesskap kan finne gode løsninger så arbeidet med å få ned kostnadene på norsk sokkel kan komme på dagsordenen, sier Hodneland, som er fornøyd med å ha unngått konflikt i sektoren. (©NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse