JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere foreldre får sosialhjelp i Rogaland

Nærmere 1.000 foreldre i Stavanger-området mottar sosialhjelp, nesten 200 flere enn for et år siden. Nav er bekymret for utviklingen.

Mens færre arbeidsledige og flere utlyste stillinger i regionen har gjort Nav mer optimistiske, dempes dette av at det er blitt flere sosialhjelpsmottakere, skriver Stavanger Aftenblad.

– Antall foreldre som får økonomisk sosialhjelp har økt betydelig på ett år. Det bekymrer, sier Nav-leder Ågot Vatnedal i Sandnes. I hennes kommune, og kommunene Sola og Stavanger er det nå 959 foreldre totalt som får slik hjelp. Det er 180 flere enn i fjor, og Vatnedal tror det kommer til å bli enda flere.

– Utviklingen er fortsatt at tallet øker. Samtidig er behovet for hjelp ofte midlertidig, forklarer hun. I Stavanger regner kommunen med at arbeidsledigheten vil føre til fortsatt økning i tallet på sosialhjelpsmottakere, fordi mange nærmer seg slutten på de to årene de kan få dagpenger. Den situasjonen kan Sandnes og Sola også havne i.

– Foreløpig er det ikke så mange som har gått på dagpenger i mer enn to år, så jeg vet ikke om vi har sett utslaget av arbeidsledigheten ennå, sier Marit Ladsten, som leder Nav Sola.

(©NTB)

Renholder Inger Synnøve (59) ble fratatt 1,3 millioner i pensjon

Annonse
Annonse