JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere kommunale ledere tjener mer enn statsrådene

21 kommunale og fylkeskommunale ledere her i landet hadde høyere inntekt enn statsrådene i fjor.
LØNNSVINNERE: Flere ledere i kommunal sektor har høyere lønn enn statsrådene - noen av dem ligger over finansminister Siv Jensen i årsinntekt.

LØNNSVINNERE: Flere ledere i kommunal sektor har høyere lønn enn statsrådene - noen av dem ligger over finansminister Siv Jensen i årsinntekt.

Tri Nguyen Dinh

En av dem er fylkesrådmann Rune Haugsdal i Hordaland, som med en lønn på 1.601.000 kroner tjente 8.000 kroner mer enn statsminister Erna Solberg (H) i 2016, skriver Kommunal Rapport.

– Jeg kom fra det private næringsliv og tok med lønnen da jeg ble rekruttert inn i det offentlige. Ut over det vil jeg ikke kommentere saken, sier Haugsdal.

Statsrådene hadde en lønn på 1.294.216 kroner i 2016.

Rause tillegg for topplederne i stat og kommune

Haugsdal er ikke alene om å ta med seg lønnen fra næringslivet inn i den nye jobben. Da rådmann Christian Fotland i Os ble hentet fra en direktørstilling ved Høgskolen i Bergen i 2015, ble kravet om lønn innfridd av kommunen.

– Han ønsket at lønnen som rådmann, skulle matche lønnen han hadde. Vi var enige om 1,3 millioner. Det er han verdt. Det koster å få tak i de gode folkene. Vi er en vekstkommune, og det er krevende tider, sier Os-ordfører Marie Elisabeth Bruarøy (H).

Under Haugsdal på lønnstoppen ligger Stavangers rådmann Per Kristian Vareide og rådmannen i Askøy kommune, Eystein Venneslan. De to tjente henholdsvis 1.505.000 og 1.500.000 kroner i 2016.

Blant de 21 kommune- og fylkeskommunelederne som tjener mer enn statsrådene, er tre kvinner. Av dem er det kommunaldirektør ved byrådslederens kontor i Oslo, Tale Teisberg, som tjener mest. I 2016 hadde hun en årslønn på 1.325.000 kroner.

(©NTB)

• Følg oss på Facebook

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse