JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Usikkert rundt Moss lufthavn Rygge

Forsvaret skal ha minimumsløsning på Rygge

Regjeringen kan ikke svare for den militære beredskapen på Rygge etter 1. november.
I november 2014 overtok flyplassen på Rygge 40 ansatte fra Luftforsvaret, som står for brann, redning og plasstjenesten (BRP) på Rygge.

I november 2014 overtok flyplassen på Rygge 40 ansatte fra Luftforsvaret, som står for brann, redning og plasstjenesten (BRP) på Rygge.

May Berg

Det er bare halvannen måned til flyplassen på Rygge legges ned. Likevel er det fortsatt uklart hvordan den militære beredskapen på flyplassen blir.

– Dette er en total ansvarsfraskrivelse fra Forsvarsdepartementet sin side, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Minimumsløsning

LO og Norsk Tjenestemannslag har gjennom brevs form forsøkt å få en avklaring fra politisk hold om hva som skjer med beredskapen når den sivile delen av flyplassen på Rygge legges ned. Utfordringen er at 1. november nærmer seg, og mannskapene ser seg nødt til å søke andre jobber selv om de ønsker å fortsette på Rygge.

– Svaret var lite oppløftende, innrømmer Tor-Arne Solbakken.

• Følg oss på Facebook

Venter på ny aktør

Halvannen måned før den sivile flyplassen stenger, er nemlig ingenting avklart med tanke på beredskapen. Status er at Rygge Sivile lufthavn AS med avviklingen har varslet at de ikke lenger kan levere nødvendige flyplasstjenester til Forsvaret.

«Dette gjør at forutsetningene for fortsatt militær drift er endret. Med bakgrunn i dette har Forsvarsdepartementet gitt Forsvarsstaben, med støtte fra Forsvarsbygg og Forsvarsmateriell, i oppdrag om å være forberedt på å etablere en minimumsløsning som dekker Forsvarets operative behov på Rygge etter 1. november 2016», er svaret statssekretær Øystein Bø gir til LO.

Han poengterer at han er kjent med at Luftforsvaret intensivt jobber med å få på plass en slik løsning. Og viser også til at en sivil aktør ønsker å se på muligheten for å overta den kommersielle driften av Moss lufthavn Rygge.

Nav åpner kontor på Moss lufthavn Rygge

Planene er ikke klare

Problemet er imidlertid at denne aktøren ikke har stablet nok penger på beina. Og ingen flyselskap har søkt om spot-tid slik at de kan operere fra Rygge før tidligst neste høst.

I november 2014 overtok flyplassen på Rygge 40 ansatte fra Luftforsvaret, som står for brann, redning og plasstjenesten (BRP) på Rygge.

Brukes mye

Dette skjedde etter en politisk beslutning om nedleggelse av luftforsvarets aktiviteter på Rygge. Mannskapene har siden stått for beredskapen både for militær og sivil luftfart på lufthavnen. To skvadroner står på døgnberedskap på Rygge.

Høyre vil kutte ferieuke for ansatte over 60 år

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse