JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel

Glad for stortingsvedtak til støtte for sjøfolkene

Sjømannsforbundet bruker noen morgentimer på å dele ut løpesedler for å markere at Stortinget støtter deres krav.
Linn Paulsen og Geir Hollingen fra Sjømannsforbundet deler ut løpesedler foran Stortinget.

Linn Paulsen og Geir Hollingen fra Sjømannsforbundet deler ut løpesedler foran Stortinget.

Torgny Hasås

torgny@lomedia.no

I forbindelse med at Stortinget debatterer revidert nasjonal budsjett markerer Norsk Sjømannsforbund seg utenfor på Karl Johan med utdeling av løpesedler.

• Følg oss på Facebook

Tittelen på løpeseddelen er: «På rett kurs, men ikke i havn».

Stortinget kommer i løpet av dagen til å vedta å pålegge regjeringen å utrede hvordan det er mulig å stille krav om «norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel. Utredningen skal blant annet klargjøre kyststatens handlingsrom i norske farvann og på norsk sokkel uten å komme i konflikt med flaggstatsprinsippet.»

Forslaget som opprinnelig kommer fra de rødgrønne har fått tilslutning fra en samlet finanskomité og det er derfor ventet at det kommer til å bli enstemmig vedtatt av Stortinget. Høyre er egentlig i mot. Men siden Fremskrittspartiets landsmøte støttet Sjømannsforbundets krav, ville ikke Høyre skape splittelse blant regjeringspartiene i denne saken.

Arbeidsgiverne i Norsk Rederiforbundet er motstandere av utredningen og har tidligere hatt støtte fra Høyre i dette synet.

Flertall for å utrede arbeidsvilkårene for sjøfolk

Ordførere landet rundt skal kjempe for norske sjøfolk

Color Line vil erstatte Christian med billigere utenlandsk arbeidskraft

Annonse
Annonse