JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hotelleier melder seg ut av NHO

Hotelleier Anker STI melder seg ut av NHO Reiseliv som følge av hotellstreiken.
Konsernsjef Per Carlenius i STiftelsen Anker Studentboliger og Hotel Anker (STI) melder seg ut av NHO i protest.

Konsernsjef Per Carlenius i STiftelsen Anker Studentboliger og Hotel Anker (STI) melder seg ut av NHO i protest.

Jøran Grønstad

– Det er noe riv ruskende galt når det ble streik i år. Vi har et godt forhold til våre ansatte. Vi har ikke tid eller råd til å være i konflikt så mye, sier konsernsjef Per Carlenius i Stiftelsen Anker Studentboliger og Hotel (Anker STI) til Klassekampen.

Anker er en stiftelse som driver studentboliger og hoteller i Oslo-området. Hotelldriften er med på å finansiere driften av studentboligene.

Svein Frode har tenkt streik døgnet rundt i fire uker

– Streiken koster oss 200.000 kroner i likvider hver dag. Vi blør ordentlig. De som betaler for dette, er studentene våre, sier Carlenius.

Anker er med i NHO Reiseliv, og de ansatte er fagorganiserte i Fellesforbundet. Dermed ble de også tatt ut i streik i slutten av april.

– Det er synd at de melder seg ut, men jeg tror de gjør det på uriktig grunnlag, sier forhandlingsleder for NHO Reiseliv, Jostein Hansen til avisen.

Streiken har folkets støtte

Riksmekleren har innkalt partene til møte førstkommende tirsdag for å se om det er åpning for å få avsluttet konflikten.

– Vi ser at underveis i konflikten har det vært meningsforskjeller mellom kjedene og de andre bedriftene. Det er en utfordring for NHO internt, å forene store og små, bygd og by, sier forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet.

Her forteller de streikende hvor lite de tjener

Jøran Grønstad

Annonse
Annonse