JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venstre avviser forslag fra SV om å finne ut hvordan man skal hjelpe dem som rammes av uførekutt

Hun vil ikke finne ut hvordan kutt i uføretrygda rammer fattige familier og deres barn

SV er oppgitt over at Venstre ikke sørget for flertall for partiets forslag om å undersøke levekårene til familier og barn som er rammet av kutt i uføretrygd og barnetillegg.
Venstre støtter ikke et forslag om å undersøke hvordan uførekutt rammer de fattigste familiene og deres barn.

Venstre støtter ikke et forslag om å undersøke hvordan uførekutt rammer de fattigste familiene og deres barn.

Jo Straube

Det borgerlige flertallet på Stortinget vil ikke vite hvordan fattige familier rammes av kutt i uføretrygda og barnetillegget.

Under trontaledebatten tirsdag la SV fram et forslag om å skaffe til veie mer kunnskap om hvordan kuttene slår ut.

Hensikten med forslaget, var å bruke den oppdaterte kunnskapen til å vurdere behovet for spesielle hjelpetiltak.

Onsdag falt forslaget, som ville fått flertall med Venstres stemmer.

15.000 minstepensjonister går glipp av pensjonsøkning

Kritiserer Venstre

– Venstre hadde et godt forslag om forbud mot å fengsle barn. Det stemte SV for. Det er synd de likevel mener det er greit å låse barn inn i fattigdom, sier SVs sosialpolitiske talsperson Kirsti Bergstø til NTB.

– Det er fryktelig vanskelig å akseptere at flertallet på Stortinget først tar penger fra noen av de aller sykeste og fattigste menneskene i landet, og så har mage til å avvise et forslag om å sjekke hvordan det går med dem, sier hun.

Høyre vil kutte ferieuke for ansatte over 60 år

Venstre støtter ikke SV

Venstres arbeids- og sosialpolitiske talsmann Sveinung Rotevatn viser til at partiet sto sammen med de andre borgerlige partiene om «moderate endringer i reglene for uføretrygd, slik at ingen skal tape penger på å gå tilbake på jobb».

– Vi oppfatter forslaget fra SV som en kritikk av dette, skriver han i en sms til NTB.

– Så er det selvsagt bra med informasjon om levekår i ulike grupper, men vi regner med at det kommer mye slik informasjon allerede i statsbudsjettet torsdag, legger han til.

• Følg oss på Facebook

SVs forslag

Her er hele forslaget fra SVs Audun Lysbakken:

«Stortinget ber regjeringen undersøke levekårene til de familiene og barna som er rammet av kutt i uføretrygden, herunder kutt i barnetillegg og kutt som følge av måten regjeringen gjennomførte omleggingen av uføretrygden i anledning uførereformen på, og komme tilbake til Stortinget med denne kunnskapen raskest mulig slik at Stortinget kan vurdere om spesielle hjelpetiltak er nødvendig.»

Forslaget fikk støtte fra SV, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet. De som stemte mot var Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

«Jeg er med i LO i all hemmelighet. Om jeg avslører det, er jeg redd jeg mister jobben»

Annonse
Annonse