JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsulykker

Hvorfor arbeiderne i byggebransjen setter livet på spill

Penger er hovedgrunnen, mener Lars Mamen fra Fair Play Bygg.
Det holder ikke med stillas bare på den ene sida av huset når en legger om taket på et hus og bygger på. Men arbeiderne dropperofte å  protestere, mener daglig leder Lars Mamen i Fair Play Bygg.

Det holder ikke med stillas bare på den ene sida av huset når en legger om taket på et hus og bygger på. Men arbeiderne dropperofte å protestere, mener daglig leder Lars Mamen i Fair Play Bygg.

Arbeidstilsynet / Foto innfelt: Håvard Sæbø

torgny@lomedia.no

Tirsdag publiserte FriFagbevegelse en serie bilder med tittelen «Her setter arbeiderne livet på spill».

Bildene viser en rekke bygningsarbeidere som arbeider i høyden uten skikkelig sikring.

To av bildene hadde vi fått fra Fair Play Bygg. Vi spør derfor leder i Fair Play Bygg, Lars Mamen:

– Hvorfor er arbeidsfolk villig til å risikere livet på denne måten?

– Ofte er det fordi arbeidsgiveren ikke stiller med nødvendig utstyr. Arbeidsgiverne sparer mye penger på dette. Det er konkurransevridende, sier Mamen.

Jobber raskere

Fair Play Bygg er et samarbeid mellom arbeidsgivere og arbeidstakere som bekjemper sosial dumping og arbeidslivskriminalitet innen byggebransjen.

Lars Mamen, daglig leder i Fair Paly Bygg

Lars Mamen, daglig leder i Fair Paly Bygg

Håvard Sæbø

Mamen mener at en viktig grunn til at det arbeidsgivere sparer på sikkerheten, er at arbeidskraft har blitt så billig.

Men: – En arbeider vesentlig raskere hvis en har trygge arbeidsforhold, sier han.

Han mener at de ikke er sånn at arbeidstakeren velger å jobbe utrygt.

Tør ikke protestere

– For mange er det umulig å ta konfrontasjonen med arbeidsgiveren for å få utstyret en trenger for å jobbe sikkert. Hvis en tar konfrontasjonen, kan resultatet bli at en mister jobben, sier Mamen.

Han understreker at arbeiderne og verneombudene må ha selvtillit, slik at de kan si nei til farlig arbeid. Denne selvtilliten finnes hos de seriøse bedriftene, men ikke hos de useriøse.

Ett av flere bilder i bildeserien er tatt av Vidar Sagmyr i Uropatruljen i Trondheim. Det er malere som maler et hus. De bruker stige når de maler huset.



Arbeidstilsynet: «Handlinger og atferd er viktige årsaksfaktorer, det betyr ikke at det er de enkelte arbeidstakernes skyld at ulykken skjedde.»

Stigemalere

Uropatruljen i Trondheim er en del av Fair Play Norge. Den spede starten på prosjektet var nettopp stigemalere.

I 2014 opplevde de seriøse malerfirmaene i Trondheim at de mistet mange oppdrag til useriøse. Byens malerbedrifter mente de mistet mange oppdrag til arbeidere kledd i joggebukse og utstyrt med stige.

De måtte selv bære kostnadene til stillaser og arbeidsklær når de leverte inn pris på oppdrag.

«Mann i stige» var arbeidstittelen, da Malersvennenes forening og Trondheim Malermesterlaug startet arbeidet mot sosial dumping. Malere som tok jobben uten å bruke stillas fikk oppdragene. De seriøse tapte i konkurransen.

«Mann i stige» var arbeidstittelen, da Malersvennenes forening og Trondheim Malermesterlaug startet arbeidet mot sosial dumping. Malere som tok jobben uten å bruke stillas fikk oppdragene. De seriøse tapte i konkurransen.

Vidar Sagmyr, Byggebransjens uropatrulje

Kun til atkomst

I Arbeidstilsynets forskrift om arbeid i høyden slås det fast: «Stiger skal kun brukes som atkomst.»

«Mann i stige» var arbeidstittelen da Malersvennenes forening og Trondheim Malermesterlaug startet arbeidet mot sosial dumping. Dette var den spede begynnelsen til det som i dag er den landsomfattende organisasjonen Fair Play Norge.

Fire faktorer

Arbeidstilsynet har i en rapport fra november 2022 analysert ulykker i bygg og anlegg. Der har de blant annet for seg 111 fallulykker fra 2019 til 2021. De fant de fire faktorer som peker seg ut:

• Handlinger og atferd blant arbeidstakerne

• Operativ ledelse

• Arbeidsplanlegging

• Risikostyring

Tilsynet peker også på at lokale farer og dårlig utstyr kan være en årsak til at ulykker skjer.

Arbeidstilsynet understreker også den enkelte arbeidstakers rolle:

«Det er også viktig å poengtere at selv om handlinger og atferd er viktige årsaksfaktorer, betyr det ikke at det er de enkelte arbeidstakernes skyld at ulykken skjedde. Arbeidstakerne er en del av et system.»

Annonse
Annonse