JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I dag får LO 7.400 nye medlemmer

Nytt forbund blir en del av LO.
Nestleder i LO Tor-Arne Solbakken, overrekker blomster til styreleder i Norsk Sjøoffisersforbund, Øysten Torp etter at de ble klappet inn som medlemsforbund nummer 26.

Nestleder i LO Tor-Arne Solbakken, overrekker blomster til styreleder i Norsk Sjøoffisersforbund, Øysten Torp etter at de ble klappet inn som medlemsforbund nummer 26.

Tri Nguyen Dinh

rikke.jeppsson@lomedia.no

Et enstemmig styre vedtok at Norsk Sjøoffisersforbund (NSOF) søker medlemskap i LO. Søknaden ble innvilget under dagens representantskapsmøte.

– Dette er en stor dag, sa nestleder Tor-Arne Solbakken i LO, da representantskapsmøtet klappet forbundet inn i LO.

Norsk Sjøoffisersforbund er det 26. forbundet som blir medlem.

– Dette ser jeg på som veldig, veldig positivt. Det er ingen tvil om at de som jobber innenfor sjøfarten nå samler seg i LO. Det gir både dem og LO større tyngde, større gjennomslag og større kampkraft, sa Solbakken.

Han mener fagbevegelsen må gjøre en innsats for å bedre arbeidsvilkårene til sjøs.

– Dette er en viktig næring som sysselsetter mange mennesker med en stor spredning i lønns- og arbeidsvilkår. Derfor er det viktig at vi sammen med politiske myndigheter, helst også på et internasjonalt nivå, får på plass et regelverk som gjør at vi kan sikre lønns- og arbeidsvilkår også for de som har sin arbeidsplass på sjøen, sa Solbakken.

Dette er de 25 dårligst betalte yrkene i Norge

7.400 nye medlemmer i LO

Med sine rundt 7.400 medlemmer er Sjøoffisersforbundet den største organisasjonen for ledende maritimt personell i Norge. Sammen med Norsk Sjømannsforbund gir dette LO posisjonen som den største organisasjonen innen maritim næring.

– Vi tror at ved et medlemskap i LO så kommer vi til å stå sterkere i kampen om lønns- og arbeidsvilkår, og likeverdige konkurransevilkår for norske sjøfolk i både nasjonale og internasjonale farvann, sier administrerende direktør Hans Sande i NSOF.

Sande understreker viktigheten av å jobbe sammen.

– I LO skal vi arbeide med forbund i samme bransje. Det vil styrke oss alle å jobbe på tvers med de mange felles utfordringene vi står overfor, forteller han.

Klare for kongress

LO skal utarbeid et skipsfartspolitisk handlingsprogram for kommende periode samt at det kommer en maritim uttalelse på kongressen. NSOF stiller med en observatør.

– Observatøren har uttalelsesrett som kan respondere på det som kommer opp av maritime saker. Vi forventer at LO legger fram en egen handlingsplan for det maritime, sier Sande.

• Følg oss på Facebook

18 år med samarbeid

Gjennom det maritime samarbeidsutvalget som består av representanter fra Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund, Næringspolitisk avdeling, HMS- og forhandlingsavdelingen i LO og LOs ledelse, har NSOF hatt et tett samarbeid med LO i 18 år.

– Det har vært en 18 år lang forlovelse, så det var jammen på tide at dere ble medlem, sa Tor-Arne Solbakken fra talerstolen.

Maskinistforbundet utreder

Det norske maskinistforbundet (DNMF) har siden 2014 vært tilsluttet hovedorganisasjonen Unio. Fra og med neste landsmøte kan det hende at det blir LO i stedet.

– Vi holder på å utrede sammenslåing med NSOF, og medlemskap i LO. Dette kommer til å være saker som vi skal diskutere frem til landsmøtet i 2019, mer enn det kan jeg ikke si nå, forteller forbundsleder Helge Andersen.

• Norsk Sjøoffisersforbund søker medlemsskap i LO

• Havnearbeidere anklager Oslo Havn for sosial dumping

• Over 7.000 ble sagt opp av norske rederier i fjor

Norsk Sjøoffisersforbund

• Sjøoffisersforbundet er den største organisasjonen for ledende maritimt personell i Norge med sine rundt 8000 medlemmer.

• De har en lang historie som uavhengig fagorganisasjon.

• Organisasjonsgraden er høy, og en svært stor andel av norske skipsførere og styrmenn står samlet i dette forbundet.

• Styret i forbundet består av 14 medlemmer samt 5 varamedlemmer som velges for fire år av gangen.

Annonse
Annonse