JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Grønt skifte på børsen:

Kriseuke for Equinor: – 45 milliarder skrelt bort på børsen

Aksjekursen til børsgiganten Equinor falt med 4,53 prosent fredag. Det bidro til at hovedindeksen på Oslo Børs falt med 1,24 prosent.
GRØNT SKIFTE: Mens oljeselskapene sliter, går solenergiselskapet Rec og panteselskapet Tomra i pluss.

GRØNT SKIFTE: Mens oljeselskapene sliter, går solenergiselskapet Rec og panteselskapet Tomra i pluss.

Colourbox.com

Det er den største nedgangen på børsen på en måned. Hovedindeksen har falt jevnt og trutt denne uken, men fikk et brått fall fredag og endte på 1.106,74 poeng.

Verst gikk det ut over oljeselskapene. Equinor har hatt en dårlig børsuke etter at selskapet la fram informasjon til aksjonærene tirsdag, melder E24.

Ifølge DN har nedgangen i Equinors aksjekurs denne uka redusert selskapets markedsverdi med 45 milliarder kroner.

Andre oljeaksjer, som Aker BP (ned 3,56 prosent) og DNO (ned 3,07 prosent), falt også kraftig fredag, til tross for at oljeprisen hadde steget med rundt 1 prosent ved børsslutt.

– Det virker som at det er et ganske bredt nedsalg på alle aksjer, sier oljeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank1 Markets til E24.

Totalt sett ble det en tung avslutning på børsuka for gigantene. DNB-aksjen falt med 1,12 prosent, Norsk Hydro med 1,57 og Scatec med 2.88.

Blant børsvinnerne var solenergiselskapet Rec og panteselskapet Tomra, med en oppgang på henholdsvis 3,62 og 2,47 prosent.

(©NTB)

linus.rovik.hauge@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse