JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sekkingstad

LO-lederen troppet opp hos de streikende fiskearbeiderne for å gi sin støtte

De streikende fiskearbeiderne på Norse Production hos Sekkingstad får massiv støtte fra fagbevegelsen.
Streiken ved Norse Production. LO-leder Hans-Chistian Gabrielsen, leder i NNN Jan Egil Pedersen og nestleder Anne Berit Anker Hansen med streikende fiskearbeidere i typisk vestlandsvær.

Streiken ved Norse Production. LO-leder Hans-Chistian Gabrielsen, leder i NNN Jan Egil Pedersen og nestleder Anne Berit Anker Hansen med streikende fiskearbeidere i typisk vestlandsvær.

Anders Horn, LO

torgny@lomedia.no

LO-leder Hans Christian Gabrielsen, forbundslederne Jan Egil Pedersen og Jørn Eggum og 22 faner fra hele landet stilte opp utenfor produksjonslokalene til Sekkingstad på Sotra for å støtte de polske arbeiderne som er i streik.

150 mennesker hadde møtt opp for å vise at de streikende ved Norse Production har hele fagbevegelsen i ryggen.

LO-lederen sa at «vi har fremmet krav om likebehandling av arbeidsfolk uavhengig av om de har vært nordmenn, svensker, finner eller polakker, og vi har vunnet fram hver eneste gang!»

Lærepenge

– Hvis eierne av Norse Production og Sekkingstad tror at denne gangen skal være et unntak – da skal de gå på en solid lærepenge. For når denne striden er over, da skal vi stå igjen med tariffavtale, med rotasjonsordninger de ansatte har vært med på å forhandle fram og med lik behandling av norske og polske ansatte.

Gabrielsen understreket at det ikke bare er de som var til stede der i dag som støttet, men at de streikende har nesten én million LO-medlemmer i ryggen.

Flere appeller

Det var også appeller fra lederen i de streikendes fagforbund, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Jan Egil Pedersen og leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum.

Også Anne Aasheim leder i Postkom Vest ga sin varme støtte til de streikendes krav om tariffavtale.

Også daglig leder i Norse Production, Tom Lerberg, var tilstede.

– Jeg fikk vekslet noen ord med NNN-lederen, Jan Egil Pedersen og han sa at han fortsatt var villig til å forhandle, og det er svært positivt, sier Lerberg.

Pedersen bekrefter at han var i kontakt med Lerberg og understreker at NNN alltid er klare til å forhandle.

Laksegigant gir 100.000 til Erna, men dumper lønna til de ansatte

Vikarbyrådirektivet

Streiken ved fiskeforedlingsbedriften staret for to uker siden da Norse Production nektet å inngå tariffavtale med NNN. Norse Production ville ha forbundet til å inngå en tariffavtale som var annerledes enn den som gjelder i de organiserte fiskeforedlingsbedriftene.

Det polske firmaet Norse Production overtok produksjonsutstyret fra Sekkingstad da Sekkingstad i 2013 ville unngå å betale like lønninger for polske og norske ansatte. Fra 1. januar 2013 gjaldt vikarbyrådirektivets bestemmelser om likebehandling av vikarer og fast ansatte. Sekkingstad ønsket å omgå dette ved å organisere produksjonen slik at den ble satt ut til underleverandøren Norse.

NHO-foreninger tar avstand fra Norse productions bruk av polske lønninger og arbeidsvilkår i norsk fiskeindustri

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse