JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO-topp: – Alle har tapt på hotellstreiken

Det er ingen tvil om at medlemsbedriftene til NHO Reiseliv har tapt store beløp den måneden hotell- og restaurantstreiken har pågått, ifølge arbeidsgivernes forhandlingsleder.
NHO Reiselivs forhandlingsleder Jostein Hansen mener Fellesforbundets påstand om full seier er en sannhet med modifikasjoner.

NHO Reiselivs forhandlingsleder Jostein Hansen mener Fellesforbundets påstand om full seier er en sannhet med modifikasjoner.

Erlend Angelo

Hotellene og restaurantene som har vært rammet av streiken, har tapt inntekter på flere titalls millioner kroner de fire ukene streiken pågikk. Bare ved Radisson Blu Plaza i Oslo beløper tapene seg til rundt 30 millioner kroner i omsetning.

Hotellstreiken er over - ansatte får lokale lønnsforhandlinger

Rundt 40 kjedehoteller har i likhet med Plaza vært helt stengt, mens andre hoteller har måttet redusere kapasiteten.

– Også de ansatte har tapt penger på denne konflikten. Sånn sett er det hele bare tragisk og dumt, sier NHO Reiselivs forhandlingsleder, Jostein Hansen, til NTB.

Men hotellene har også spart store beløp – først og fremst lønnsutgifter, som utgjør omtrent halvparten av driftsutgiftene – så lenge streiken har pågått.

Tre av fire nordmenn støttet streiken

Hansen mener uansett at Fellesforbundets påstand om at arbeidstakerne har vunnet en «full seier» er en sannhet med modifikasjoner. Blant annet har de store hotellkjedene fått drevet igjennom et krav om at de selv kan bestemme om lokale forhandlinger skal skje med den enkelte bedrift eller med kjeden.

– Dette var et helt avgjørende prinsipp for oss og den utløsende faktoren for at vi ble enige om en avtale i natt. Nå kan hotellkjedene fortsette å lønne ansatte i lønnsomme og mindre lønnsomme bedrifter likt, sier han.

Annonse
Annonse