JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk olje og gass bryter oljeservice-forhandlingene

Bransjeorganisasjonen forlot forhandlingene om oljeserviceavtalen med Industri Energi i Stavanger natt til onsdag.
TØFFE FORHANDLINGER: Forhandlingsleder i Industri Energi, Ommund Stokka, beskriver Norsk olje og gass som usedvanlig harde i forhandlingene.

TØFFE FORHANDLINGER: Forhandlingsleder i Industri Energi, Ommund Stokka, beskriver Norsk olje og gass som usedvanlig harde i forhandlingene.

Håvard Sæbø

Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, beskriver det hele som en pause i forhandlingene. Det er imidlertid ikke fagforbundet Industri Energi enig i.

– Karl Eirik Schjøtt-Pedersen kan ikke be motparten om å gå og deretter si at det er en pause. Konsekvensen av dette er at vi nå forbereder streik, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi til nettavisen E24.

Selv om Industri Energi var villig til å forhandle videre om avtalen, valgte Norsk olje og gass å forlate bordet. Forhandlingene om oljeserviceavtalen ble gjenopptatt tirsdag etter at fagforeningen trengte et opphold.

– Vi prøvde i det lengste på å være konstruktive og var villig til å fortsette forhandlingene utover natten, men Norsk olje og gass valgte å forlate forhandlingene, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Han beskriver Norsk olje og gass som usedvanlig harde i forhandlingene. De oljeserviceansatte allerede har betalt en høy pris for krisen i oljeindustrien, gjennom tusenvis av oppsigelser og permitteringer, mener han.

– Når arbeidsgiverne nå går til angrep på våre arbeidstidsbestemmelser, så er det noe vi ikke kan akseptere, sier han.

Industri Energi sitt forhandlingsutvalg var samlet onsdag morgen for å forberede videre strategi på oljeserviceavtalen.

Bransjeorganisasjonen har rundt 6.500 medlemmer innen oljeserviceområdet. Overenskomsten omfatter drøyt 30 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass. I tillegg er det gjort gjeldende for ytterligere 30 bedrifter med ansatte både på offshore, på land og innenfor dykking.

Warning
Annonse
Annonse