JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Posten får skylda for at 500 må gå i Norpost

500 ansatte i post- og reklamedistributøren Norpost blir oppsagt, melder Dagens Næringsliv. Posten får skylda for ikke å rette seg etter nye regler for postdistribusjon.
Norpost forklarer nedbemanningen med at Posten ikke vil dele sonenøkler til postkassene.

Norpost forklarer nedbemanningen med at Posten ikke vil dele sonenøkler til postkassene.

Morten Hansen

– Nedbemanningen skyldes at konkurransen i postmarkedet er satt ut av spill fordi Posten ikke vil dele sonenøkler til postkasser, sier administrerende direktør Hege Stenmarck i Norpost til avisen.

De ansatte ble orientert om oppsigelsene mandag formiddag. De oppsagte utgjør over halvparten av de 900 ansatte i bedriften som har levd i over 30 år på å distribuere reklame og trykksaker.

1. januar i år mistet Posten sitt flere hundre år lange monopol på distribusjon av brev og pakker under 50 gram. Norpost ville ta opp konkurransen og har satset tungt på nytt utstyr og ansatte, men er foreløpig nektet såkalte sonenøkler til postkasseanlegg fra Posten.

Posten svarer Dagens Næringsliv med at de vil kommentere saken senere mandag.

Bransjeorganisasjonen Virke mener det er Samferdselsdepartementet som har skylden. Leder Vibeke Hammer Madsen sier Posten holder på sonenøklene for hele landet fordi det fremdeles ikke er på plass en forskrift som pålegger utlevering.

– Nå har det gått så lang tid at kontrakter har blitt sagt opp. Vi har ventet i det lengste, men nå er Norpost tvunget til å nedbemanne, sier Stenmarck.

Annonse

Flere saker

Annonse