JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stormløp mot Industri Energi

Forbundsleder Jonny Simmenes i Forbundet for Ledelse og Teknikk ledet an i angrepet på Industri Energi under dagens organisasjonsdebatt.

- Hvis ikke alle medlemmene i LO følger vedtak og regler forventer vi at LO rydder opp. Hvis ikke det skjer er det en trussel mot hele LOs organisasjon, sier Simmenes.

Simmenes har full støtte i Fellesforbundet. Aggresjonsnivået i Fellesforbundet er skyhøyt. Da leder i Oslo grafiske forening, Terje Fjellum tok ordet kritiserte han LOs sekretariat knallhardt.

- Når det begynner å brenne under rompa deres stikker dere hue i sanda, sa han og refererte til at LOs sekretariat ikke tør å følge opp sine egne vedtak i saken om organisering på Herøya.

Det er to saker som får Simmenes og Fjellum til å se rødt: Herøya og ALT. På Herøya har LO vedtatt at alle medlemmene i BIS Production Partner på Herøya skal overføres fra Industri Energi til Fellesforbundet. Det andre er ALT som er restene av den gamle funksjonærforeninga i Hydro. ALT er medlem i Industri Energi, men ikke i LO. Mange av ALTs medlemmer skulle vært medlemmer i FLT.

Konflikten på Herøya har også sitt utspring i den gamle Hydro-strukturen. Herøya Arbeiderforening er medlemmer i Industri Energi, også de som jobber i BIS Production Partner. Problemet er at BIS har mange oppdrag utenfor Herøya. De konkurrer med bedrifter der både Fellesforbundet og FLT har tariffavtale.

Et resultat av ALT-konflikten er at da Grenland MMO i Stavanger gikk over til Verkstedoverenskomsten oppfordret Industri Energi sine medlemmer til å melde overgang til ALT.

- Industri Energi oppfordrer medlemmene sine til å melde seg ut av LO, sier en opprørt Tom Egil Flata. Flata er leder av den avdelingen som tidligere het Grenland Jern og Metall og representerer Fellesforbundet på kongressen.

Simmenes understreker overfor LO-Aktuelt at han ikke må oppfattes som en trussel om at FLT skal melde seg ut av LO, men at hvis ikke LO får stoppet Industri Energis praksis er det en trussel mot hele organisasjonen.

- Vi får masse henvendelser fra våre tillitsvalgte som er fortvilet over at mens de kjemper for å få flere LO-medlemmer, driver et LO-forbund og rekrutterer medlemmer ut av LO, sier han

Leder i Grenland bygning, Arne Hagen, var også ganske klar i kritikken. Han opplever at IE-medlemmer tar ordinære bygningsoppdrag i Porsgrunn.

- Hvordan vil det gå hvis vi er i streik og opplever at medlemmer i Industri Energi fortsetter å jobbe, spurte han fra talerstolen.

Saken om hvilken tariffavtale som skal gjelde, er nå flyttet over til den faste tvistenemd som en tvist mellom LO og NHO.

- Herøya Arbeiderforening får NHO til å kjøre kampen for seg, sier Flata til LO-Aktuelt. Poenget er at Industri Energi ikke er en del av frontfaget, så de bruker det som verveargument, sier Flata til LO-Aktuelt.

Warning
Annonse
Annonse