JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Widerøe sikret 450 millioner kroner i statlig lånegaranti

Widerøe har bestemt seg for å benytte seg av den statlige lånegarantiordningen for norsk luftfart. Eierne spytter i tillegg inn ytterligere 50 millioner kroner.
Widerøe har sikret seg 450 millioner kroner gjennom den statlige lånegarantiordningen.

Widerøe har sikret seg 450 millioner kroner gjennom den statlige lånegarantiordningen.

Foto: Widerø

Totalt får dermed selskapet inn 500 millioner kroner i kapital, skriver E24.

– Det som er spesielt med situasjonen, er all usikkerheten. Vi har hatt tilstrekkelig med finansielle ressurser til å dra oss gjennom hittil, men inn i 2021 begynte det å bli litt tynt, sier Widerøe-sjef Stein Nilsen til E24.

Pengene er hentet inn for å sikre seg en buffer og kunne håndtere potensielle innstramminger og andre utfordringer som kan komme fremover. Avtalen og pengene kom på plass i slutten av juni.

Widerøes omsetning falt i koronaåret 2020, men er blant flyselskapene som har klart seg best gjennom pandemien. En viktig årsak er at Widerøe i hovedsak driver innenlandsflyginger, som har vært langt mindre påvirket av restriksjoner enn utenriksmarkedet.

Widerøe-sjefen sier selskapet nå er godt rustet for hva enn som måtte skje i 2021 eller 2022, og han utelukker ikke at pengene på sikt kanskje kan bidra til at selskapet kan investere i nye fly i fremtiden.

– Men det blir nok satt mer på agendaen når vi nærmer oss 2022, for akkurat nå handler det veldig mye om å sikre at vi kommer tilbake i full drift på de flyene vi har, sier Nilsen.

Warning
Annonse
Annonse