JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postkom uenige om nedbemanning i Bring Warehousing

Bring Warehousing har besluttet at de skal legge ned deler av virksomheten på Østlandet. Postkom er uenige om hvor - og hvordan - nedbemanningen skal skje.
BLIR IKKE LYTTET TIL: – Vi føler at det kun er kunden som står i fokus. Vi har ikke hørt at ledelsen har sagt noe om de ansatte i denne prosessen, sier Captain Blåseropptil Storm, Postkom-tillitsvalgt i Bring Warehousing.

BLIR IKKE LYTTET TIL: – Vi føler at det kun er kunden som står i fokus. Vi har ikke hørt at ledelsen har sagt noe om de ansatte i denne prosessen, sier Captain Blåseropptil Storm, Postkom-tillitsvalgt i Bring Warehousing.

Ole Palmstrøm

morten.hansen@lomedia.no

Bakgrunnen for nedleggingen er at selskapet har mistet Sykehuspartner som kunde, et selskap som har stått for størsteparten av omsetningen i Drammen.

På grunn av lengden på leiekontrakten på lageret i Drammen, har selskapet likevel bestemt at denne virksomheten skal bestå. Dermed går det mot nedleggelse av virksomheten på Rosenhoff i Oslo.

– Med tanke på selskapets økonomi, har vi forståelse for at de ønsker å legge ned på Rosenhoff. Det vi er uenige i, er hvordan de lager utvalgskretsene, sier Håvard Sivertsen, forbundssekretær i Postkom.

Først ble forsvarsrenholderne privatisert. Nå blir mange oppsagt av ISS

Kan gå til retten

Bring Warehousing har valgt å dele selskapet i tre utvalgskretser på Østlandet; Drammen, Berger i Akershus, og de tre lokasjonene i Oslo – Rosenholm, Trollåsen og Kongshavn.

Sivertsen mener det hadde vært naturlig å slå sammen alle virksomhetene på Østlandet til en utvalgskrets.

– Avstanden er ikke større enn at det hadde vært naturlig. Da hadde de berørte konkurrert om tilsvarende jobb ut fra ansiennitet. Nå vil de bare bli tilbudt jobb hvis det er en ledig stilling andre steder. For noen kan dette bety at de blant annet kan bli nødt til å gå ned i lønn, eller til og med miste jobben, sier Sivertsen.

Han er klar på at hvis dette blir resultatet, vil Postkom gå i tvist for de av Postkoms medlemmer som ber om det – og eventuelt ta saken til retten.

Vant over Posten i sak om nedbemanning

Ikke blitt hørt

Captain Blåseropptil Storm er tillitsvalgt for Postkom, og en av de som vil bli berørt av nedleggelsen på Rosenholm. Også han er kritisk til hvordan bruken av utvalgskretsene er.

Storm understreker at Postkom har fått protokollført sin uenighet med ledelsen i selskapet.

– Da bedriften gjennomførte kartleggingssamtalene, var Drammen, Rosenholm og Trollåsen i samme krets. I ettertid har dette blitt endret. Det har ført til at de ansatte har tatt avgjørelser på feil grunnlag. Det mener vi er uholdbart, sier Storm.

Han mener også inndelingen av kretser er feil, og påpeker at de ansatte burde blitt bedre hørt.

– Flere av de ansatte som blant annet jobber på Rosenholm, bor i Oslo-området. De har ingen problemer med å ha reisevei til Berger, så lenge de har en jobb å reise til. Det kan virke som om ledelsen kun har sett på kartet, og ikke tatt hensyn til de ansatte, sier Storm.

Posten vil komme sjeldnere - spørsmålet er når

Et naturlig valg

Administrerende direktør i Bring Warehousing, Robert Lona, sier geografi har vært avgjørende for valget av utvalgskretser.

– De valgte utvalgskretsene sikrer at så få ansatte som mulig blir berørt, at de ansatte opplever det som naturlig og påregnelig og at det ivaretar ansiennitetsprinsippet på en god måte, sier Lona.

Han mener at det for de fleste ansatte vil pendling mellom enhetene medføre en stor belastning økonomisk eller tidsmessig.

Lona påpeker at sannsynlig reisetid mellom Berger og Drammen for eksempel er to timer, og at kartleggingssamtalene viste at veldig få ønsket seg til Berger.

Lona understreker at kartleggingssamtalene var uforpliktende, og at utvalgskretsene ble besluttet etter at disse var gjennomført – og etter grundige drøftinger med de tillitsvalgte.

– Det er etter drøftingsmøtene som nå skal gjennomføres med hver enkelt, at endelig beslutning skal tas hva angår hver og en, sier Lona.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse