JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL UiO om resultatet i statsoppgjøret:

NTL-forening anbefaler å stemme «nei» i uravstemningen

– Det totale resultatet er veldig negativt for våre medlemmer, sier Ellen Dalen, leder i NTL Universitetet i Oslo. Foreningen anbefaler sine medlemmer å stemme nei i uravstemningen om årets lønnsoppgjør.
Vi kan ikke ofre alle våre standpunkter for å sikre samarbeidet med YS og Unio, sier Ellen Dalen, leder i NTL UiO.

Vi kan ikke ofre alle våre standpunkter for å sikre samarbeidet med YS og Unio, sier Ellen Dalen, leder i NTL UiO.

Ole Palmstrøm

may.berg@lomedia.no

– Vi skjønner at LO Stat har hatt en vanskelig jobb, og vi skjønner at det har vært viktig å bevare samarbeidet med Unio og YS. Det er viktig å stå sammen for å styrke statsansattes rettigheter, men vi kan ikke ofre alle våre viktigste prinsipper for å sikre samarbeidet, sier Dalen.

Hun påpeker at LO Stat gikk til årets lønnsoppgjør for å kjempe for en del viktige prinsipper som var godt forankret blant medlemmene. Blant annet at statsansatte fortsatt skal ha en kollektiv avtale som sikrer lønnsutviklinga og streikeretten.

Hun synes disse prinsippene har fått hard medfart, og summerer opp:

• LO Stats hovedkrav var at mesteparten av lønnsutviklinga skal fastsettes sentralt. Resultatet ble at bare halvparten fordeles sentralt og resten lokalt.

• LO Stat måtte godta at det generelle tillegget gis i prosent, og ikke som kronetillegg. Det blir ingen justeringsforhandlinger.

• LO Stat har ikke fått oppfylt kravet om streikerett på pensjon.

Slik ble resultatet i statsoppgjøret

Ser at det har vært krevende

– Vi ser at forhandlingene har vært krevende. Motparten har hatt mandat fra Høyre og Frp til å sikre at lønnsfastsettelsen skal skje lokalt og individuelt og på arbeidsgivers premisser. Det totale resultatet er veldig negativt for våre medlemmer, sier Dalen.

Dalen mener også at avtalen er uklar.

– Det er mye i denne avtalen vi ikke forstår hvordan vil fungere i praksis. Det er gjennomført noen systemendringer som vi ikke ser rekkevidden av. Det er uansvarlig av arbeidsgiver, sier Dalen.

Dette sa NTL-leder John Leirvaag om resultatet etter meklingsnatta

Bort fra NTLs politikk

– I tillegg er man blitt enige om å sette ned en arbeidsgruppe som skal jobbe fram til 2017 med et nytt lønnsforhandlingssystem i staten. Premisset fra regjeringen er økt lokalt handlingsrom. NTL mener at det allerede er mer enn nok lokalt handlingsrom, sier Dalen.

Hun mener at endringene som nå foreslås i systemet forskutterer gruppas arbeid, og peker ut en retning for det videre arbeidet som styrer klart og tydelig bort fra NTLs politikk.

– Det er full enighet i styret om at dette er et dårlig resultat for statsansatte. Diskusjonen i styret gikk på hvorvidt vi skulle komme med en anbefaling til medlemmene eller ikke, sier Dalen.

Styret landet på å anbefale medlemmene å stemme nei. De 1200 medlemmene i NTL Universitetet i Oslo har frist på seg til 16. juni, da fristen for uravstemningen går ut.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse