JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Havnearbeidere mot Holship i Drammen:

NHO inn i havnestrid i Drammen

NHO engasjerer seg i den over to år lange havnestriden hos spedisjonsfirmaet Holship i Drammen. Saken kommer opp for Høyesterett 8. november.
HAVNESTRID: Konflikten mellom Transportarbeiderforbundet og Holship har pågått i over to år. Rundt 60 havnearbeidere er i streik.

HAVNESTRID: Konflikten mellom Transportarbeiderforbundet og Holship har pågått i over to år. Rundt 60 havnearbeidere er i streik.

Sissel M. Rasmussen

Høyesterett skal behandle saken i plenum med 20 dommere.

Striden står om LO-organiserte havnearbeideres fortrinnsrett til losse- og lastearbeid. Havnearbeidere organisert i Norsk Transportarbeiderforbund har i over to år boikottet danske Holship i et forsøk på å presse fram en tariffavtale med det danske rederiet. Rundt 60 havnearbeidere er i streik.

Avgjørende seier for havnearbeiderne

– NHOs partsinntreden kommer sent, men godt. Holship er takknemlig for all støtte til sitt krav om å få bruke egne ansatte til lossing og lasting av skip i Drammen, forteller advokat Nicolay Skarning, som representerer Holship og Bedriftsforbundet.

Holship tapte i både tingretten og lagmannsretten kampen om å få lov til å bruke sine egne ansatte til laste- og lossearbeid i Drammen havn. Her ble ikke EØS-avtalen tillagt vekt.

Tap for havnearbeiderne i EFTA-domstolen

Da Holship fikk saken behandlet i Høyesterett i fjor, mente domstolen at EØS var relevant og sendte derfor saken til EFTA-domstolen for en vurdering.

I april slo EFTA-domstolen fast at havnearbeidernes kamp for tariffavtale strider med EØS-avtalen. Nå skal altså saken behandles i Høyesterett igjen.

Havnearbeiderne tapte i Efta-domstolen. Nå håper de Høyesterett berger tariffavtalen

Bedriften vil trekke ansatte 2000 kroner dagen ved sykefravær

Annonse
Annonse