JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Havneoperatør i Oslo beskylder Silje Kjosbakken for fiendtlig innstilling

Vil ha bryggesjauerfrua erklært inhabil i havnestyret

Daglig leder Rolf Vidar Aaen i havneoperatøren GC Rieber Salt i Oslo mener havnestyrets Silje Kjosbakken ikke kan behandle saker Aaen er involvert i. Rødts partileder Bjørnar Moxnes kaller kravet amatørmessig.
Silje Kjosbakken mener hun kun har forsøkt å belyse fakta i konflikten i Oslo Havn. - At jeg blir angrepet personlig kan jeg vanskelig ta som noe annet enn en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig, sier hun.

Silje Kjosbakken mener hun kun har forsøkt å belyse fakta i konflikten i Oslo Havn. - At jeg blir angrepet personlig kan jeg vanskelig ta som noe annet enn en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig, sier hun.

Roy Ervin Solstad

res@lomedia.no

I et brev til styrets leder skriver Aaen at han i lengre tid har vært gjenstand for betydelig negativ oppmerksomhet og trykk fra partiet Rødts styremedlem i Oslo Havn, Silje Kjosbakken, kvinnen bak bloggen Bryggesjauerfrue.

Bryggesjauernes Jeanne D'Arc

Fremstilt som syndebukk

– Hun har gjentatte ganger fremstilt undertegnede, sammen med et fåtall andre personer, som syndebukker i forbindelse med lossekonflikten, skriver Aaen.

GC Rieber Salt-sjefen peker også på at Kjosbakken er gift med en av de rammede bryggearbeiderne.

– Det er skapt en meget berettiget tvil om hvor vidt Silje Kjosbakken er habil etter forvaltningsloven til å behandle noen saker som angår meg og mine engasjementer, skriver han videre.

Roger Schjerva ny leder av havnestyret i Oslo

– Spørsmålet må reises

Selskapene Aaen er involvert i på Oslo Havn, er foruten Rieber Salt der han er regionsjef, Dampskipsekspeditørenes Forening og Oslo Stevedore Selskap, de to sistenevnte som styreleder. Aaen ønsker ovenfor Transportarbeideren ikke å kommentere saken i detaljer.

– Alt jeg kan si er at Silje Kjosbakken er en dyktig dame, men at spørsmålet om habilitet må reises og vurderes, sier Aaen.

– Hva skjer om dere ikke får medhold i at hun er inhabil?

– Da vil vi vurdere å gå til høyere instanser med habilitetsspørsmålet, svarer Rolf Vidar Aaen.

Bloggesjaueren

– Svar på svertekampanje

Silje Kjosbakken stiller seg undrende til påstandene om fiendtlig holdning til Aaen, og mener hun kun har søkt å belyse fakta i konflikten på Oslo Havn.

– Min blogg ble jo startet på grunn av arbeidsgivernes oppførsel og som et resultat av det som beviselig har vært en svertekampanje mot bryggearbeiderne i Oslo. All informasjonen har jeg hentet fra offentlig tilgjengelige kilder som postjournaler og Brønnøysundregistrene. Så skjønner jeg at det å få belyst fakta ikke alltid oppleves som behagelig. At jeg blir angrepet personlig kan jeg vanskelig ta som noe annet enn en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig, påpeker hun.

Inngikk nye eksklusive avtaler midt under tariffoppgjøret

– Skal være mangfold

– Hvis man blir inhabil av å være negativ i utgangspunktet, burde Bernt Stilluf Karlsen blitt erklært inhabil i behandlingen av saker som omhandlet havnearbeiderne i forrige styreperiode?

– Ha-ha. Det skal være mangfold i et styre. Man må ha ulike meninger og politiske standpunkter for å kunne belyse en sak best mulig for å treffe den beste beslutningen, sier hun.

Habilitetsspørsmålet skal for øvrig behandles av administrasjonen i Oslo Havn.

– Dette viser at det foregår sosial dumping på Oslo Havn

– Amatørmessig

Leder i Rødt, Bjørnar Moxnes er ikke videre imponert over kravet om inhabilitet fra Rolf Vidar Aaen.

– Aaen er åpenbart bekymret for at Kjosbakken vil bidra til et organisert arbeidsliv og ryddige forhold i Oslo havn, men dette forsøket på å stanse Kjosbakken er amatørmessig og ubehjelpelig. For det første er det ikke mulig å fatte et «inhabil i alle saker»-vedtak som Aaen her ber om. For det andre er det skivebom å mene at man er inhabil bare fordi man har et sterkt engasjement i en sak, sier han.

Moxnes peker på sin egen rolle der han i all offentlighet rettet kraftig kritikk mot barnehageprofitørene.

– Ingen av dem har vært så dumme at de har forsøkt å få Oslo bystyre til å erklære meg inhabil i saker som berører dem, påpeker han.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes kaller kravet fra Aaen amatørmessig og ubehjelpelig.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes kaller kravet fra Aaen amatørmessig og ubehjelpelig.

Roy Ervin Solstad

– På feil jorde

Moxnes mener Aaen kanskje tror han har poeng ved å vise til at Kjosbakken er gift med en havnearbeider.

– Men når ektefellen bare er én i en yrkesgruppe som har samme fordel eller ulempe av et vedtak, stiller det seg annerledes. Det ser vi ved at kommunalt ansatte som er valgt inn i et bystyre eller byråd er fullt ut habile til å fatte vedtak om tariffavtaler og personalreglement. I sum kan vi derfor si at Aaaen ikke bare er på jordet, men på feil jorde, avslutter Bjørnar Moxnes.

Oslo kommune leter etter sosial dumping i renholdsbransjen

– Hvis Nav tvinger oss til å selge huset, kommer det til å knuse denne familien

Ap-thriller om Lofoten

Annonse
Annonse