JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Best å gi seg i tide

Per Østvold har ledet Norges Transportarbeiderforbund siden 1991, men gir seg nå uten vemod.

– Jeg har sittet lenge nok. Det er ikke vemodig, jeg har vent meg til tanken. Det er bedre å gi seg et år for tidlig enn et år for seint, sier Per Østvold til Nordlys.

Den markante transportarbeidersjefen overlater roret til nye koster under årets landsmøte som for aller første gang går av stabelen nord for Trondheim.– Vi hadde lyst til å vise oss fram i Nord-Norge denne gangen. Vi har aldri hatt så mange gjester fra inn- og utland før, veldig mange opplever Nord-Norge som eksotisk.

I helgen ble 100 personer først flydd til Hammerfest hvor de satte seg på Hurtigruten for å reise til landsmøtebyen Tromsø. På Skjervøy ble de møtt av Østvold som ble med på den siste strekningen. Men landsmøtet er mer enn en kosetur. Østvold viste at han fortsatt har mer krutt på lager, og høstet applaus fra forsamlingen da han foreslo å opprette en offentlig «svarteliste» med navn og adresser på lastebilfirmaer og andre transportselskaper som utnytter arbeidskraft på det groveste. (ANB)

Annonse
Annonse