JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Blir svært spennende

Det var en oppglødd og svært spent Siv Jensen som inntok Nordseter skole i Oslo valgdagen for å avgi sin stemme.

– Jeg regner med store lokale variasjoner, så dette blir svært spennende, sa Frp-lederen idet hun forsvant inn i valglokalet på Nordseter skole på Nordstrand i Oslo.

– Det går mot spennende valg i storbyene. Utover i landet tror jeg også det kan bli svært spennende ved at vi tar styrende posisjoner i flere kommuner enn vi har vært i før. Mange steder kan Frp utgjøre hele forskjellen. Antakelig vil vi komme i posisjon i mange nye kommuner, mener Jensen.

Eldreomsorg

Frps leder ankom stemmelokalene i hvit drakt med svarte knapper, i kontrast til SVs Kristin Halvorsen, som møtte opp i sitt valglokale iført en svart drakt.

– Ja, hvitt kan jo tolkes som håpets farge, sa Jensen til NTB med et smil.

– Samtidig vil jeg tro SV har hatt en tyngre valgkamp enn det vi har hatt.

Noe spesielt høydepunkt fra valgkampen vil hun ikke trekke fram, men understreker at det har vært arbeidet jevnt og trutt. Én valgsak vil hun likevel trekke fram:

– Eldreomsorgen, svarer hun kontant. Det er en skam at denne utfordringen ennå ikke er løst.

Håper på «tøffe» velgere

Et tallrikt pressekorps hadde møtt opp på skolen for å fritte Siv Jensen ut om dette og hint, men partilederen var klar på at det ikke er annet å gjøre enn å vente på velgernes dom.

Hun innrømmer samtidig at det har vært en krevende valgkamp, men sier at stemningen har vært god landet rundt.

– Jeg har store forventninger om at vi oppnår et anstendig resultat. Det viktigste nå er at folk stemmer, sier Frp-lederen og oppfordrer folk til å være tøffe: – De tøffeste velgerne er de som stemmer Frp, og det er de fordi vi får mye motbør rundt omkring. Det er ingen lett sak å bekjenne seg til Frp. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse