JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bør gå mot venstre

Åslaug Haga mener at KrF og Venstre vil tjene på å gå mot venstre i politikken.

Det er i en kronikk i Dagsavisen torsdag at tidligere Senterpartileder Åslaug Haga tar til orde for at de to sentrumspartiene bør se til venstre for å få gjennomslag for sin politikk.

«Raushet fra Ap i de kommende regjeringsforhandlingene vil kunne legge grunnlaget for at KrF og Venstre kan orientere seg mot venstre. Jeg tror mange ville glede seg over et samlet sentrum i samarbeid mot venstre», skriver Haga i kronikken.

Men verken KrF eller Venstre lar seg lokke av Haga.

– De rødgrønne er ikke et alternativ for Venstre. Venstre er trygt plassert på borgerlig side - i opposisjon til dagens regjering, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

KrF-leder Dagfinn Høybråten synes heller ikke at Hagas ønske er noe å trakte etter.

– Vi er skuffet over valgresultatet, men beholder ti mandater og har fått inn en veldig god gruppe med mange unge talenter. Vi kommer nå til å fokusere på å bygge KrF og ikke bry oss så mye om andre partier. Vi vil samarbeide med dem vi er enige med fra sak til sak, sier Høybråten. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse