JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– De fleste skaffer seg ny jobb

– Vi har god oversikt over dem som har tatt sluttpakke, sier prosjektleder i Postens nye nettstruktur (PNN) Asle Nilsen. Han mener det er et fåtall som går fra en jobb i Posten og ut i ledighet.

may.berg@lomedia.no

Nilsen tegner et lysere bilde av situasjonen i nedbemanningsprosessen enn tillitsvalgt Thore Strøm. Hans erfaring er at folk klarer å skaffe seg ny jobb.

– 30-40 personer har tatt sluttpakke uten å ha jobb eller utdanning å gå til. Mange av disse er studenter og skoleelever som har vært ansatt i svært små stillinger. Men noen har valgt å ta med seg sluttvederlaget og gå uten å ha noe å gå til, og det kan vi ikke nekte dem, sier Nilsen.

Han er enig med Strøm i at det interne jobbmarkedet i Posten strammer seg til etter hvert som omstillingen i postkontornettet går mot slutten. Det blir færre midlertidige jobber, som utsetter jobbtørken.

– Derfor jobber vi hardt for at folk skal ta kontakt med NAV i god tid og ikke vente til kontoret stenger. Midlertidige stillinger kan være en sovepute, sier Nilsen.

Annonse
Annonse