JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– For lett å få sykmelding

Mer enn halvparten av de spurte i en ny meningsmåling synes det er for enkelt å få sykmelding her i landet.

52 prosent mener det er for lett å skaffe seg sykmelding. Blant Høyres og Frps velgere svarer to tredeler av de spurte at det er for enkelt å få sykmelding. Det kommer fram i en meningsmåling Norstat har gjort for NRK.

Torsdag møter partene i arbeidslivet arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) for å drøfte det høye sykefraværet. Frp-leder Siv Jensen har allerede oppskriften klar.

– Vi har flere ganger sagt at dersom vi klarer å stramme inn legenes praksis med sykmeldinger, så vil sykefraværet gå ned. Jeg har registrert at legeforeningen stiller seg helt uforstående til dette. De bør gå litt i seg selv og prøve å finne fram til metoder slik at legene blir litt strengere med sin sykmeldingspraksis, sier Jensen.

Høyre-leder Erna Solberg sier til at hovedproblemet i Norge er at det er for enkelt å forbli sykmeldt.

– De som har vært syke en stund, bør i større grad flyttes tilbake litt gjennom aktiv sykmelding og tilstedeværelse på jobben. For det er farlig å forbli i passivitet, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse