JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ingen regjeringsavklaring

Erna Solberg utelukker ikke en ren Høyre-regjering etter høstens valg.

helge.birkelund@anb.no

Statsministerkandidatens landsmøtetale ga ingen svar på hvilket regjeringsalternativ som skal sikre borgerlig valgseier.

Etter at Venstre og Kristelig Folkeparti har vist skepsis til å gå i regjering med Fremskrittspartiet er Erna Solberg satt i en katteknipe.

– Er det aktuelt med en ren Høyre-regjering etter valget?

– Jeg utelukker ingenting. Det er mulig å danne en ren Høyre-regjering, men mitt primære mål er en regjering med fire partiet. Det neste ønsket er en regjering med to partier i en flertallsregjering. Men det er absolutt mulig med en ren Høyre-regjering, men jeg ser en mindretallsregjering som en utfordring. Da må vi skaffe flertall for enkeltsaker og kanskje gå til varierende sider, sier Erna Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Les også: – Mer lønn til de beste lærerne

Nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, registrerte en manglende avklaring av regjeringsspørsmålet i Høyre-lederens tale.

– Jeg er enig med Erna Solberg i at høstens valg er et valg mellom to tydelige alternativer, altså et retningsvalg. Men talen var blottet for de avklaringene som velgerne har krav på å få fra en statsministerkandidat fire måneder før valget, sier Helga Pedersen til ANB.

– Og det var underlig at hun unnlot å fortelle om hvilke velferdstilbud som skal prioriteres ned når Høyre sammen med Fremskrittspartiet vil kutte flere titalls milliarder kroner i skatt. Hun benyttet heller ikke anledningen til å klargjøre hvilken økonomisk politikk en Høyre/Frp-regjering vil føre, sier Pedersen.

– Les også: Erna er favoritten

Hun la også merke til at likestilling ikke ble nevnt med et ord.

– Derimot valgte hun å harselere med fordeling av fødselsperm, og lot være å snakke om kvinners arbeidsinnsats, moderne familiers behov og abortsaken, sier Helga Pedersen. (ANB)

Annonse
Annonse