JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kan ikke ha fulgt med

Høyre slår tilbake mot kritikken fra Aps Helga Pedersen.

martin.andersen@anb.no

– Hun kan ikke ha fulgt med de siste årene, er Høyres nestleder Bent Høies svar på angrepet fra Pedersen.

En irritert Helga Pedersen har sett seg lei på at Høyre ikke gjør annet enn å kritisere regjeringen, uten å snakke om sin egen politikk.

Men der Pedersen er irritert, blir Høyre oppgitt.

– Det er jo nettopp ett av kjennetegnene til Høyre at vi tar initiativ til egne saker, sier Høie til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og drar fram flere eksempler på hjertesaker for Høyre.

Klar til å overta

Han tror ikke at det kan være tvil om at det er Helga Pedersen som er dårlig oppdatert, ikke Høyre som ikke snakker om egen politikk.

– Velgernes generelle inntrykk er at vi er opptatt av våre egne saker – ikke å påpeke feil hos andre.

Men om regjeringen skulle mistrives, lover Høie at Høyre ikke er tunge å be om å ta styringen.

– Om de synes det er vanskelig, er det bare å overlate ansvaret til noen andre. Vi er klare, sier Høyre-nestlederen.

Men til tross for at partiene er uenige om mye, så gir Høie Pedersen rett i at utfallet av kommunevalget til høsten blir viktig for landets innbyggere.

Avfeier advarsler

– Der er vi 100 prosent enig. Derfor mener vi at lokalvalg skal holdes adskilt fra stortingsvalg, sier Høie med et stikk til de delene av Ap som ønsker én felles valgdag for kommune, fylke og storting.

– Over 40 prosent av Norges befolkning bor i dag i Høyre-styrte kommuner. De merker utslag av det, positive utslag. Det ser vi ikke minst i skolepolitikken, hvor de faglige resultatene er bedre enn i andre kommuner, sier Høie.

Han avfeier advarslene om at velferdsstaten går en mørk framtid i møte med en borgerlig regjering.

– Jeg tror velgerne ser at Høyre ønsker offentlige løsninger, men at vi samtidig vil ha private alternativer. Vi vil gi folk valgfrihet, sier Høie.

– Der Ap gir klagerett, gir vi bytterett, konkluderer han.

Flere partier

Også direktør Dag Ekelberg i NHO Service reagerer på påstandene til Ap-nestleder Helga Pedersen.

– Det er litt morsomt at det kan komme som en bombe på henne at NHO Service er for konkurranseutsetting. Vi holder foredrag for flere partier enn Høyre om konkurranseutsetting og brukervalg, sier Ekelberg.

Direktøren avviser at det er snakk om velferdskutt.

– Bedre blanding mellom offentlige og private aktører vil sikre bærekraften i velferden. Det vil gi mer velferd for hver offentlig krone, sier Ekelberg.

Han er overrasket over Pedersens kritikk mot at NHO Service her ser et marked for medlemsbedriftene.

– Vi er jo en næringsorganisasjon. Jeg reagerer på at Pedersen nærmest ser på det som en konspirasjon at vi engasjerer oss. Det er klart vi stiler opp når partier vil vite med om konkurranseutsetting, sier Ekelberg. (ANB)

Annonse
Annonse