JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

-– Klovn, bajas og løgner!

Fremskrittspartiets Per-Willy Amundsen får så hatten passer etter å ha lagt seg ut med Bellona-leder Frederic Hauge.

– Klovn, bajas og løgner. Det er karakteristikken som Hauge gir Frps klimapolitiske talsmann.

Bakgrunnen er Amundsens uttalelser om at Bellonas kritikk av Miljøpartiet De Grønne var motivert av et ønske om å stille opp for SV, som sliter tungt på meningsmålingene om dagen.

Ifølge Frp-representanten er Bellona totalt avhengig av støtten og tilskuddene de får fra det SV-styrte Miljøverndepartementet.

– Les også: De grønne over sperregrensen

Hauge fnyser av utspillet og sier kun 4 prosent av Bellonas inntekter kommer fra Miljøverndepartementet.

– Det er uforståelig at Høyre kan forholde seg til Frp. Som klimapolitisk talsmann i Frp har Amundsen et klimasyn som vil skape svært store problemer i en framtidig regjering der disse to partiene skal samarbeide. Vi må kunne kreve at Høyre klargjør hvordan de skal forholde seg til Frp i klimapolitikken dersom de borgerlige vinner valget, sier Hauge til NTB.

– Jeg må ha truffet en nerve når Frederic Hauge blåser seg opp på denne måten og bruker denne type personkarakteristikk, svarer Amundsen, som viser til at Bellona mottar 1,55 millioner over statsbudsjettet gjennom overføringer fra Miljøverndepartementet.

Det er klart Bellona har et troverdighetsproblem når de går inn i partidebatten ved å kritisere Miljøpartiet De Grønne strak etter SVs bønn om hjelp i valgkampen. Bellona hevder å være en nøytral organisasjon, men er avhengig av statlige tilskudd og i dette tilfellet løper Bellona SVs ærend, sier Amundsen.

– Les også: – Skal handle om bil

Hauge mener velgerne selv må velge hvilket miljøparti de vil stemme på ved valget, men er samtidig sterkt kritisk til deler av partiprogrammet til Miljøpartiet De Grønne.

– Det er oppsiktsvekkende at Miljøpartiet De Grønne ikke er for CO2-fangst og støtter internasjonal kvotehandel. Partiet står etter min mening for en naiv og gammeldags miljøkamp i tillegg til at de har en negativ holdning til ny teknologi, sier Hauge. Han mener spørsmålet om oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja bør være det viktigste når velgere som er opptatt av klimasaken skal avgi sin stemme.

Miljøpartiet De Grønne har fosset fram på meningsmålingene de siste ukene. I flere enkeltmålinger har partiet brutt sperregrensen. Partiets førstekandidat i Oslo, den tidligere WWF-sjefen Rasmus Hansson, er dypt uenig med Hauge.

– Vi er skeptiske til karbonfangst fordi det kommer i stedet for en massiv vindkraftsatsing, som vil være mye viktigere. Er det noe vi er, så er det teknologioptimister, uttalte Hansson nylig til NRK. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse