JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Sekstimersdag urealistisk

Ap-sekretær mener framtidas økte krav til arbeidskraft gjør det umulig å innføre sekstimersdag som en generell ordning.

Både SV, LO og Fagforbundet ønsker innføring av arbeidstidsreduksjoner, og i Soria Moria-erklæringen vedtok den rødgrønne regjeringen at de skulle bidra til forsøk med sekstimersdag.

Raymond Johansen ønsker imidlertid å legge sekstimersballen død.

– Det er veldig vanskelig å se for seg at det kan være gjennomførbart som en generell ordning i arbeidslivet, sier Aps nyvalgte generalsekretær til Aftenposten.

Han mener eldrebølgen vil kreve at Norge setter alle kluter til for å jobbe mer, ikke mindre.

– Det er et voldsomt press, ikke minst i en valgkamp, for stadig å bruke mer penger. Men det blir lett uanstendig overfor framtidige generasjoner. Vi må være ærlige i møte med de demografiske endringene og innrømme at det vil bli et veldig trykk på at folk skal holde seg i arbeid, sier han.

Han framhever Aps ønske om at yrkesdeltakelsen blant innvandrere skal opp på samme nivå som blant nordmenn innen ti år, som nødvendig for å sikre nok arbeidskraft og å unngå innvandrergettoer hvor folk lever på trygd.

Johansen får støtte i spørsmålet om sekstimersdagen av statsminister Jens Stoltenberg, mens SV og LO understreker overfor Aftenposten at de ikke ser på dette som en tapt sak. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse